About Me

Assalamualaikum :)

Ni kira dah terlaksana azam 2015 nak customize blog sikit-sikit. Done! Sebab tu saje gedik-gedik buat bio kot la yang baru menyinggah blog ni nak kenal kite tak pun untuk sapa-sapa yang nak buang masa. kikiki. 

Siti Nuur Hidayu Binti Muhammad nama ikut ic. Mostly yang kenal panggil Ayu. Family panggil Siti. Suami I je panggil I ayang. cehhhh. Nak bagitau jugak tuh. Lahir tahun kuda, 6 Ogos. Lahir kat negeri asal mak kat Pahang. Kejap je dok situ. Pastu abah pindah Kelantan - Gerik - Taiping and lastly bertapak kat Selama, Perak kampung abah sampai sekarang.

Anak ke 2 daripada 6 beradik. 3 laki 3 perempuan. Dengan bangganya nak bagitau aku orang pertama yang kawen pada umur 24. muehehehe. Abang masih lagi membujang dengan alasan nak sambung belajar. Adik-adik lain masih lagi mentah untuk dikahwinkan. :p

Walaupun aku bukan puteri, tapi terpilih dapat kahwin dengan anak raja pada 7 Jun 2014. Raja Yusaini Bin Raja Mohamed Yusop. Orang Perak jugak. Tak sangka kawen dengan member baik 1 skot dari PALAPES UPM selepas beberapa siri percintaan gagal. Eh. No more tears melainkan nangih ngada manja kat strongman I. 


Pasal kerja, macam-macam kerja pernah buat. Jadi runner mekdi, jadi minah kilang, designer tak bertauliah, pembuat frozen pau & karipap dan pekerjaan yang sebetulnya ikut bidang adalah penternak lembu susu di ladang swasta yang tak berapa nak berjaya dalam Malaysia ni. Kira aku ni multi-experience. Dah macam 10 tahun kerjanyer kan. Tapi semua tu tinggal kenangan. Sekarang I am a fulltime housewife! 

Bahagia noks!

UPDATE

Tahan berapa bulan ja pon jadi fulltime housewife. Tak tahan bohsan pulak dahhhh. Rezki nak keja datang pulak time mengena. Maka officially in March 2015, aku willing untuk mengkayakan syarikat Korea. I'm with Coway HQ Malaysia!!! muehehehe.
Anyway, boleh visit official website aku laki bini bersama Coway Malaysia:


Oh. Tahun 2010 adalah tahun aku disahkan menghidapi penyakit yang sama macam late Michael Jackson yakni VITILIGO. Nak tau cerita lelebih, korang pegi kat tabs vitiligo eh. Kat situ semua entri-entri yang berkenaan aku dah tampal.

Ok. Tu je kot. Nak cerita.
Peace!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...