06 April 2018

Racun tikus paling power!

Haritu masa Ayu balik kampung hampir 2 minggu. Nak tau tak apa jadi? Koridor belakang rumah tempat Ayu ketung ketang masak hari hari jadi tempat hora horay Cik Ti. Berani dia tebuk jaring masa Ayu tak ada kat rumah yeee.

No automatic alt text available.

Dalam seminggu lebih jugak laaa macam-macam teknik Ayu buat tapi sekor pun tak sangkut. Macam-macam umpan Ayu dah letak. Langsung tak terusik.
Perangkap tikus manual.
Perangkap jenis gam.
Tabur black pepper.
Yang geramnya, puak Cik Ti ni berkumpul bawah mesin basuh. Tak tau laa kenapa kat situ paling best dia nak bina sarang dia. Berkumpul segala semak samun sampah dia kutip letak bawah mesin basuh. Patut laaa mesin basuh Ayu bau tak sedap. Segala macam sampah baunya dah naik meruap. Berkali-kali repeat basuh baju pun tak wangi.

Lepastu jumpa Racun Tikus Victory. Ayu nekad kalau setel problem Cik Ti kat rumah ni, Ayu nak sign up jadi ejen terus tolong marketkan racun ni! Sebab tengok testimoni racun ni semua power-power. Geram jugak tengok. Korang boleh tengok kat facebook lain-lain testimoni. Kat LAZADA pun ada.

Sampai je racun, terus semangat Ayu letak 1-2 sudu besar kat beberapa hotspot yang selalu tikus bertandang. Dannnn... ni lah hasil 'memancing'.

Puas hati! Malam pertama terus kena 2 ekor. Malam 2nd mungkin tikus ni baru lepas makan racun. Dia belum mati. Tengah lalok tak boleh jalan jauh dah.


Kalau nak tau racun ni ada ramuan khas yang boleh tarik tikus untuk makan. Ramuan tu digaul mesra dengan biji gandum gred A. Tikus takkan pandang sepi punya. Barang baik mesti dia makan. Bila makan jer racun ni, dia tak mati tempat tersorok. Dia akan mati tak jauh tempat kita letak racun tu.
Mati tak merata, jadi senang nak buang bangkai dia. Ni tikus malam kedua kat rumah Ayu. Tengok jarak dia lalok dari racun. Haaa, power ke tak power?


Kecik kecik cili padi orang cakap. 1 peket 50g ni nampak je sikit. Tapi sampai sekarang racun yang Ayu letak tak luak pun tikus makan. Ada lebih lagi ni ha. Bayang tikus pun dah tak nampak dah. Mesin basuh Ayu pun dah takdak kesan kehadiran puak Cik Ti. Jadi, macam niat Ayu awal-awal tadi. Dengan ini, secara rasminya Ayu ejen sah berdaftar untuk pasarkan racun tikus power ni. hohohoho.

Kalau rumah korang ada masalah tikus jugak, tak payah susah-susah nak bela kucing. Kucing pun dah tak nak makan tikus dah sekarang. Dah moden. Semua nak makanan proses dan terhidang didepan mata. Dah payah dah nak jumpa kucing yang ada survival tinggi main aci ligan 'makanan' dia. Hahaha.

Ayu bagitahu harga terus ni.
Senang korang nak order. Tak payah banyak tanya dah.
1 peket RM45
Promosi beli 2 peket RM65 
*harga DAH termasuk postage*

Nak order racun power ni, terus ja klik :



4 comments:




  1. شركة ركن الامثل 0502644550 لخدمات التنظيف ومكافحة الحشرات ورش المبيدات وقسم خاص لتسليك المجارى وكشف تسربات المياه بالمنطقه الشرقيه
    تسعى لخدمتك وتهدف لراحتك نقدم افضل عمليات التنظيف بأجود الخامات والأجهزه اتصل بنا وتمتع بأفضل
    منظر مبهر من نظافة متكاملة نحن افضل شركة نظافة نؤكد التميز ونحترف الآداء شركة ركن الامثل كافضل شركة تنظيف
    نقدم لكم خدماتنا متكاملة ومستواها عالي الجودة إذا أردت أن يكون مقرك متميزاً ويلاحظه زائريك وعملائك اتصل بنا
    وتجد كل تحتاجه من خدمات نحن ندرب طاقمنا على أصول المهنة وكيفية استخدام المعدات والمواد ونعمل بجد واجتهاد لنضمن لك خدمة راقية.


    شركة تسليك مجارى بالخبر
    شركة تسليك مجارى بالقطيف
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف مجالس وكنب بالدمام
    شركة تسليك مجارى بالدمام
    شركة مكافحة حشرات بالخبر
    شركة كشف تسربات المياه بالخبر
    شركة كشف تسربات المياه بسيهات وراس تنورة
    شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام

    ReplyDelete
  2. yes, kucing sekarang pun dah memilih kan. Hihi.

    Seram tengok CikTi. geli nanye. Huhu.

    Hidayu, jemput join segmen dan bloglist di blog SIqah ye :)

    LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA

    SEGMEN : MAKING A BLOG LIST BY BLOG SIQAHIQA

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete