23 February 2018

Bayar bil & Beli Topup, Dapat Rebate!

Selama ni bayar bil air, bil letrik, bil phone, topup second number... Pernah dapat rebate tak? Tak pernah kan. Kali ni Ayu nak share satu sistem bila uols bayar bil atau beli topup, uols dapat rebate. Weeeehu!

Jangan risau!
Ni bukan skim cepat kaya, labur sampai lebuh ataupun MLM. Sistem Mypay2u ni diperkenalkan oleh syarikat MyShop Marketing Sdn Bhd yang didaftarkan di alamat Suite 12B-9, 12B Floor, Wisma Zelan, No 1, Jalan Tasik Permaisuri 2, Bandar Tun Razak, 56000 Kuala Lumpur, Malaysia. 

Mypay2u ni lebih kurang macam Jompay dalam online bankin kita tu. Bezanya, dengan mypay2u kita boleh dapat rebate daripada perbelanjaan kita. Setakat ni, dengan mypay2u kita boleh topup hampir semua rangkaian yang ada dalam Malaysia:



Dengan mypay2u jugak kita boleh bayar bil-bil ni:





Dari masa ke semasa, ada banyak lagi yang akan ditambah dalam senarai. Lepas ni nak bayar insurans kereta, voucher tesco, aeon semua boleh dapat guna mypay2u. Senang kan? Bayar kat satu tempat je semua. Dapat rebate pulak tu!

Paling best yang uols kena tau, nak guna mypay2u ni cuma daftar guna email je. and it is FREE! PERCUMA!

PENDAFTARAN

1. Klik link bawah ni dan terus isi maklumat ringkas yang diminta
Daftar Mypay2u PERCUMA

2. Check email yang uols daftarkan tadi, dan tekan link verification untuk aktifkan akaun. Lepastu boleh login guna email. Password adalah nombor telefon yang uols daftarkan bermula dari 601********

3. Dah boleh mula guna mypay2u!

CARA GUNA MYPAY2U

1. Deposit cash di mesin atau transfer online minimum RM50 ke akaun 
SYARIKAT MYSHOP MARKETING SDN BHD
514365654859 (Maybank)
Ambil gambar resit atau screenshot bukti transaksi

2. Login mypay2u macam biasa

3. Di bahagian Menu - klik Wallet > Spending Wallet > Reload


4. Isikan berapa jumlah wang yang kita transfer tadi dan upload slip bankin atau screenshot transaksi tadi. Masukkan password uols. Dan klik 'Request'. 


Pengesahan akan dibuat setiap hari pada pukul 9am dan 3pm kecuali hari Sabtu Ahad. Kalau uols bankin pukul 7am, insyaallah sebelum pukul 9 dah masuk dalam e-wallet uols. Jangan lupa. Hari Sabtu Ahad cuti tau. So hari Jumaat reload cukup cukup. 

Jangan risau, setiap transaksi yang gagal, pending dan berjaya uols boleh tengok di bahagian history. Kat bawah ni contoh Ayu reload RM50 masuk dalam akaun. Lepas tu, boleh terus guna untuk bayar bil atau beli topup bila bila pun boleh termasuk hari cuti. Janji dalam e-wallet baki mencukupi.

Bank in RM50, guna RM50.
Bank in RM 300, guna RM300.
Jangan risau. Tak ada caj tambahan apa apa pun. Kalau ada masalah, boleh terus call hotline company 03-9174 7199


REBATE & INCENTIVE

Part paling ditunggu tunggu kan? hehehe
Jumlah rebate tak sama tau. Kat bawah ni contoh Ayu topup RM10 untuk Umobile, Celcom & Maxis. Haaa, nampak? Keluar duit RM30, dapat rebate RM1.20. Siapa nak bagi kan. Selama ni topup tak dapat apa apa pun. Ini baru topup, kalau bayar bil astro, bil letrik, bil air yang ratus ratus tu. Agak agak berapa ringgit rebate kita boleh dapat?

Guna sendiri boleh, nak jual topup & buat servis bayar bil untuk jiran pun boleh! Tak payah jiran keluar rumah jauh jauh nak bayar bil. Kita pun.... kaching! Rebate terkumpul cukup RM50 boleh cashout ke bank kita.



Ada lagi part laaaaagi best!
Selain rebate, uols boleh dapat incentive kalau perkenalkan family & friends sama sama register mypay2u. Haaa, Siapa dah register, komen kat bawah entri ni. Ayu bagitau part incentive ni pulak. hehehehe.

Best tak?
Kalau best, share dengan kengkawan uols!

9 comments:

  1. Wah terlebih untung nih...byr bil dan beli topup dpt rebate..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. ajak ramai2 register. dapat sen2 pun kalau kumpul banyak jugak. siapa nak bagi kan ;)

      Delete
  2. skit2 lama2 jd bukit kan yue..hihi sha follow sini tauu..

    ReplyDelete
  3. Siqah tak pernah guna ni. Biasa bayar bil terus dari akaun bank je. Hihi

    ReplyDelete
  4. Hai Ayu. Salam kenal dari Qekra..
    Tq tau singgah dan komen di blog Qekra ;)

    ReplyDelete
  5. menarik.. makin canggih skrang ni macam2 sistem ada..

    ReplyDelete
  6. Saya dh reg utk family saya dibwh referral saya.. Jadi blh cik Siti beritahu ttg incentive tu?

    ReplyDelete