26 December 2017

Cara mudah masukkan benang dalam jarum

Skill menjahit ni wajib ada kat semua orang tau. Tak kira laaa laki ke, perempuan ke. Atleast dapat jahit sembat paling simple untuk jahit koyak celah kangkang pun jadilaaa. Hehehe

Part paling lama nak jahit ni bukan proses menjahit. Tapi tang nak masukkan benang. Masyaallah. Jenuh berapa kali kemama, berapa kali jilat sampai lenjun la benang tapi tak lepas jugak nak masuk. Ha, uols laa buat macam ni. Ayu tak. Hehehe. Sebab Ayu pakai 'Mata Nenek'


Mesti pernah tengok kan benda alah ni. Namanya mata nenek. Jangan tak tau benda ni laaa menyenangkan kerja masukkan benang dalam jarum. Ke ada yang rasa benda ni useless lepastu buang? Haaa, pegi la kedai. Cari balik mata nenek ni. Nah, Ayu tunjuk cara guna mata nenek ni:




No comments:

Post a Comment