16 November 2017

Review 'spa water softener' Coway

Marilah ber-spa kat rumah ja. hehehe

Actually 'spa water softener' ni penapis air mandi. Uols pernah ke naik check tangki air mandi dalam rumah? Haaa tu la. Entah dalam tu segala jenis kekotoran dan kedakian ada, air tu lah kita guna buat mandi.

Ada ja orang buat servis cuci tangki air kalau nak tak rajin nak cuci sendiri. Siapa laaa rajin nak panjat ke bumbung nun pastu cuci tangki. Hahaha. Memang tak laaaa.

So untuk menjamin kebersihan air mandi, Ayu pasang 'spa water softener' Coway dalam main bathroom.

technician tengah check water pressure
Tung ketang ketang ketang! Dah siap pasang....


Kenapa Ayu pasang spa water softener Coway ni?
Uols search kat pakcik Google & study bab 'hard water' dengan 'soft water'. Lepas dah study, mesti uols pun terasa nak pasang sebiji spa water softener ni. kah!

Spa water softener ni ada 2 rutin servis.

1. 2 bulan sekali coway lady akan datang tukar filter dalam spa water softener.

No automatic alt text available.
filter baru
Image may contain: indoor
Tudiaaaa. 
2. 'regenerate' guna garam yang Coway bagi. kita kena buat sendiri. Senang ja. Sebab garam ni depends pada penggunaan. Kalau dah ramai rakyat mandi kat rumah, takpun uols seorang mandi berjam jam, kerap lah kena regenerate garam tu. Ada meter pada spa water softener. So bila tanda merah tu dah sampai kat dot tiga, dah sampai masa la tu untuk regenerate.


Hanya guna garam yang Coway bagi tau. Jangan guna garam kat dapur uols pulak!

No automatic alt text available.


Uols boleh dapat full details promo, teknikal & segala galanya lahhh pasal spa water softener ni. klik link ni:

Spa Water Softener Coway

1 comment:

  1. This is one of the most important blogs that I have seen, keep it up!Curtis

    ReplyDelete