28 February 2015

Potato fritters - mudah & sedap!

Mak buyong ni kalau datang mood rajin habis semua kerja rumah boleh setel sepagi. Tengah skrol-skrol termenjelmalah pulak potato fritters yang menggoda. Terus teringin nak try. Tengah rajin kan. Lagipon strongman cakap kena habiskan stok-stok makanan yang ada before pindah. Kang susah pulak nak hangkut.

Tapi tapi tapi stok kentang biasa tu dah habis. Yang ada sweet potato. Ahhh belasah je laaa. Kita try je. kentang jugak tuh.

Bahan - bahannya:
kentang
tepung jagung
tepung gandum
1 biji telur
1 tangkai cili merah
Lada hitam sikit
Garam dan gula secukup rasa
Minyak masak untuk menggoreng

Mintak maaf ye ramuan-ramuan2 kat atas takda sukatan. Main campur sesedap rasa je macam nak buat cekodok. heehee. Hasilnya, tadaaaaaa!!!


Boleh tahan sedap buat guna sweet potato. Sebab manis-manis kentang tu dah ada, aku kurangkang gula sikit. Sedap makan panas-panas cicah sos sambil nonton sinetron. Kalau korang ada stok daun bawang or daun sup, haaa campur gaul skali. Meriah la sikit rupa potato fritters korang. 

Selamat merajinkan diri untuk mencoba!

1 comment:

Amy @ Operion said...

Selamat Sejahtera,

Artikel anda memang baik! Bolehkah anda luangkan sedikit masa untuk layari laman web kami http://perkhidmatan-lamanweb.operion.com.my/ ?

Syarikat kami mengadakan promosi yang hebat! Operion servis untuk membina laman web E – Dagangan dan juga web informasi.

Operion menyediakan perkhidmatan dan reka bentuk laman web,aplikasi e-dagang untuk mengukuhkan perniagaan dan strategi pemasaran internet anda.

Terima Kasih. :)