11 February 2015

Mommy to be: 5 bulan purnama

Chak!

Agak-agak dalam perut ni gegel ke boboi? Sebab degree kemalasan tu kalau ada instrument macam thermometer yang boleh ukur mesti bulb mercury tu dah pecah. Haritu buat buku merah baby baru 4weeks. Sekarang dah masuk minggu 21 dah baru nak jenguk-jenguk sini. Hehhh. T_T Maafkan beta.

Alhamdulillah, dipermudahkan semuanya sampai sekarang. Just 'malas' tu kalau datang tak boleh nak buat apa la. Tahap sampai nak minum air masak pun merangkak pegi peti ais punya malas nak bangun. Eeee, teruknya! Nasib baik strongman manjakan ai tawww. teheeeheee.

Firstime scan minggu 8 haritu. Kesian strongman tak dapat tengok sebab patient ramai. biasa la klinik gomen. Sila bersyukur dapat tengok baby. Aaaaa, dalam gambar ni macam ada lampu tidoq  pulak kan teman baby dalam tuh.

Hi. umur saye baru 8 minggu

Sekarang dah 5 bulan. Perut dah mula nampak. Jalan shoping barang dapur kat giant dah cepat mengah. Makan lebih sikit dah pedih ulu hati. Tidoq dah tak syiok. Duduk sat nak baring. Dah baring rasa nak duduk. Hemm, macamana mak rasa mengandung 6 orang. Eh. Tetiba.

Belom kira bab moody lagi. Sejak jadi mak buyong ni cepat nor sensitip. Sikit-sikit berayaq mata. touching sikit dah tangkap leleh. Dulu bila belom mengandung lagi, rasa cepat-cepat nak dapat baby. Bila dah mengandung, rindu pulak zaman huha. Apa punya perasaan nih?

Baby dah 5 bulan. Teringin nak pakai baju nikah balik. Sian baby masa nikah haritu dia tak merasa pakai baju lelawa. :p

Minggu lepas masuk minggu 20 scan lagi sekali. Kali ni siap minta izin dokter nak bawak strongman masuk sekali. Kesian dia teringin nak tengok baby. Nasib baik dokter baik. Dapat gak tengok baby dah lengkap ada tangan, kaki, kepala nampak mata suma. Nak cari jantina tak clear sebab baby dok gerak-gerak. Lagipon dokter kata ramai mak buyong lain dok nunggu lama. Kesian. Kalau nak tengok detail lagi, boleh la layangkan duit pegi scan 4d. Kalini punya gambar baby dokter screenshot tak nampak babynya. Gelap je. Ape la dokter nih. Macam tak ikelasss je. T_T 

Tak sabarnya nak pergi scan 4d nanti. 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...