01 February 2014

Partime job? Temporary job?

Cak! dah masuk bulan 2. Cepat betul, kan?

Aku rasa baru je berenti keje kat Linggi haritu. Rupanya almost dah 2 bulan aku menganggur. Kalau sebut menganggur, dalam kepala mesti terbayang poket ada habuk je. Sobs3.

Thatsit!
Nak remove habuk2 dalam poket berganti dengan duit, kena la banyak usaha. Usaha. Usaha dan Usaha diiringi dengan doa. Rezeki kat tangan DIA. So jangan takut. Yang penting, be yourself dan jangan takut untuk mencuba.

Alhamdulillah hasil mengekalkan link dari zaman student kat UPM dulu, bos panggil aku kerja balik sementara aku tak dapat panggilan mana2 lagi. Kira temporary je la kot ni. Sambil-sambil tu, aku dok usha jugak celah keje mana aku boleh pegi.

Yang pasti aku takkan masuk dah dalam dairy industry. Takkan!

Ohye.
Mai le beramai2 ke BistroMAEPS!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...