28 May 2013

Menghitung hari – babai Gemuk Manja

Jari aku ni dah berapa kali tergerak atas keyboard nak update something tapi tak jadi jugak. Ngam sebulan tak berupdate. Alhamdulillah, aku sihat physically & mentally walaupun tak ada orang tanya. Nikmat sihat tubuh badan kita sekarang ni bila-bila ja Allah boleh tarik. Syukur bukan sekadar di mulut, ok?

Awal-awal entri aku dah merepek macam nenek dah.
By the way, sungguh bila kita menghitung hari rasa masa berlalu macam lambat sesangat pulak. 2 minggu terasa lama lebih dari 4 bulan. Apa jadah? tak sampai 2 minggu pun sebenarnya. Lagi 9 hari je lagi aku bertapak kat bumi Johor. Itupun kalau Rabbal’alamin izinkan aku hidup sampai hari ke-9.

Banyak sangat benda aku nak cerita tapi tak tercerita pun. HAHA. Salah satunya, sepanjang 4 bulan aku kat sini aku dah ter’lekat’ dengan Gemuk Manja. Nama dalam buku rekod kelahiran 12051. Jenuh la kalau nak panggil nama dia cenggitu hari-hari. Tiap kali panggil gemuk, dia je yang nyahut. Sebab tu lekat nama Gemuk Manja.

Haih, lepas ni takde sapa dah la yang nak wrestling dengan kau.
Gemuk Manja, take care! sobsobsobs~

Photo0590

TESTING

SUBHANALLAH

ALHAMDULILLAH

ALLAHUAKBAR