19 April 2013

kemaruk 'Harvest Moon'

Tahap kritikal dah kemaruk aku ni. Facebook & blog pun dah ketepi. Tak cukup letih 'bertani' dalam real life aku tambah lagi dalam virtual life. Kalau dulu kemaruk dengan Farmville  tapi leceh sebab kena online. Game online memang leceh. Leceh. Leceh. Leceh. Sekarang dengan Harvest Moon, tak perlu risau lagi masalah leceh! *background music harvest moon*

petik dari google

Siapa kata main game tak bagus?

1. Bila main game, kita guna dua-dua tangan maka indirectly kedua-dua belah otak kita akan aktif. Tau kan kalau kita guna tangan kiri, otak kanan akan aktif dan sebaliknya. So kalau dah guna dua-dua tangan, otak makin cerdas!

2. Game macam harvest moon ni train kita untuk manage something. Even dalam dunia virtual, dunia kartun tapi kalau salah manage contohnya game ladang ni, you got nothing even will lose something!

Malas la pulak aku nak cerita panjang2 kelebihan main game sebab kemaruk aku dah datang balik ni. Tapi, kalau dah main game tu jangan sampai tak ingat solat. 
Nak main harvest moon! Bye!

2 comments:

  1. bestnya ada handheld game... tertingat dua bijik NDS yang terbengkalai dalam laci... koh koh koh

    ReplyDelete
  2. yang terbengkalai tu boleh guna lagi ke tak sebenarnya???

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...