01 March 2013

Kutu babi

Kutu babi fresh baru cabut dari lembu. Ni tengah kenyang darah ni. Besar tak besar tengok la dah nak sama saiz dengan jari dah. Ini bukan jari aku, jari budak laki dalam gambar ni. Yang kat sebelah tu nampak kempis sebab dah kena lenyek. Sebelah tu darah dia la tu. KEHKEHKEH. terasa diri ini kejam lak.

Tapi tak kejam! Memang kena buang pun kutu babi nih. Lembu boleh demam, tak lalu makan atau lagi teruk dijangkiti blood parasite yang boleh buat lembu mati.

Ni kira first time aku pegang & tengok kutu babi ni dari dekat. 
Kagum wey! Rupanya kaki kutu babi ni dia boleh masuk-keluar dari badan dia. Macam kura-kura tuh. Siot je tengok kaki dia yang halus-halus tu keluar masuk dari badan. 


Mintak maap kalau korang tengah makan! HAHA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...