31 October 2012

kelas make up - khas untuk vitiligo'ian'

Hi you'olls! *bab make up - entri kena gedix sket*

Kitew jumpa lagi dalam kelas make up untuk v.2012... Macam biasa kelas ni special untuk pesakit vitiligo atau dipetik dari kamus bahasa sendiri vitiligo'ian'... keh keh keh... Jangan risau, kelas make up ni foc... Ingat lagi takkk kelas make up kitew tahun lepas???


Actually sama jew tips dalam v2012 ni cuma kitew nak introduce barang latest yang kitew pakai sekarang... Dah upgrade sikit supaya nampak lebih anggun gitew... 

Firstly, kitew dah tukar pakai stick concealer baru... Lupa dah jenama concealer v2011 sebab jenama ni kitew dah tak jumpa kat mana2 cawangan watsons/guardians... Dah bankrupt agaknyerrr company tuh... So sekarang kitew pakai stick concealer jenis ini: 


 kiri: produk Giffarine
kanan: produk M.A.C
Both of them really suit me... highly recommended untuk orang yang berkulit sawo matang... Actually ada banyak pilihan kaler stick concealer ni according to skin color... So before beli testing2 sket pada kulit yerr untuk kesesuaian.... One more thing, kitew prefer pakai stick concealer sebab senang bawa, senang nak apply then jimat - tak mahal & tahan lama...


Compact powder yang kitew pakai sekarang produk Miyami... Dulu takut-takut nak try sebab compact powder ni nampak macam putih sangat... ghupe-ghupenyerrr ada code color untuk kulit sawo matang: 03... Terbaik laa pakai ini bedak sebab rasa 'ringan' & tahan lama...

Sekian saja kelas untuk harini yerrr... Moga kitew dieprtemukan lagi... Sebelum melabuhkan tirai kelas make up kitew harini, kitew tunjuk nak sket hasil pakai 2 produk kat atas ni...

cakkk!!! tak nampak any cacat cela kat muka  kan???

5 comments:

  1. salam,
    adik nmpak cantik.. akak pun sama, ada sakit vitiligo ni tapi kat muka akak dah bnyak..sekarang ni cover pakai naturactor. :)

    ReplyDelete
  2. @Intan
    ada gak kawan cadangkan naturactor tapi x tau nak cari kat mana.. huhu..

    takpe kak.. sama2 kita ikhtiar cari ubat untuk vitiligo ni k..

    ReplyDelete
  3. Dik jom joint group kt fb ni Vitiligo Bond Malaysia, ok en Lantoi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...