29 July 2012

Istiadat Pentauliahan Diraja Pegawai Kadet PALAPES IPTA ke-31

17 Julai  punya cerita:

alhamdulillah officially tersemat sejibik paku atas bahu... tak tau macam mana nak cerita 3 tahun jadi kadet + 2 minggu latihan pentauliahan kat UUM, Sintok.. banyaaak memori manis, pahit, terasa, merajuk, manja, mengada semua ada laa.. bila dah 82 orang dok kat satu tempat macam-macam ragam ada. tak termasuk bebudak IPTA lain. total 1284 orang haritu, 1 Malaysia! tak termasuk tetamu, mak ayah, atuk, nenek, yang bawak orang-orang kampung lagik..

daripada 29Jun-16Julai buat apa? hari-hari nak muntah buat latihan kawad. memang kena panggang habis. yang pengsan sampai berjahit dagu tak payah cerita. alhamdulillah, Dia bagi kekuatan aku maintain sepanjang latihan. ada la sehari aku mc sebab demam.
awal-awal pagi dah start berdiri tegak tunggu ketibaan VIP & Ahli Jemaah Pemangku Sultan Kedah, Tunku Temenggong Kedah, Datuk Seri Diraja Tunku Sallehuddin Sultan Badlishah mewakili Yang Dipertuan Agong yang tak dapat berangkat haritu. dalam gambar ni Temenggung Kedah tengah check baris
kontinjen UPM (darat + laut). omo! aku terasa pendek kat tengah-tengah tu! =_='
lepas berhempas pulas kat padang kawad, tibalah masa one-by-one terima watikah disempurnakan Ahli Jemaah Pemangku Sultan Kedah, Tunku Temenggong Kedah, Datuk Seri Diraja Tunku Sallehuddin Sultan Badlishah. time ni tunggu masa nak habih jangan cakap berapa kali aku terlelap. tapi lelap penuh gayaaa~ XD
keluar daripada dewan watikah barulaa dapat jumpa mak&abah

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...