29 July 2012

Felda Gunung Besout, Sungkai welcoming me

perjalanan ghaib aku tak berakhir pada malam 18Julai haritu. habis je MSMR, sampai UPM packing semua barang ready untuk ke Sungkai pulak. Jam 5pagi dengan badan letih tak sempat nak rehat, malam tak tidur langsung, aku & member gagahkan jugak gilir-gilir drive sampai ke Felda Gunung Besout, Sungkai. target sampai ke destinasi before pukul 9am.

bertandangnya aku ke bumi Sungkai ni untuk setelkan final year project (FYP) yang berkaitan dengan burung walit. aku pernah cerita dulu kan? kan? so ini lah masanya gerak kerja/fieldwork bersama-sama 5orang member lagi tajuknya related pasal burung walit jugak.

walaupun hujan lebat sebelum keluar sempadan Negeri Selangor, alhamdulillah kami selamat sampai around 8.30am. memang jauuuuuuuh masuk ke dalam felda. hujung felda punya tempat aku pergi nih. apa-apapun syukur sangat supervisor sewakan rumah yang selesa untuk kami sepanjang nak setelkan FYP ni.

suasana sekitar rumah sewa. yang hujung2 sana abang-abang indon punya rumah. tak sempat nak bermesra lagi dengan diorang. kihkihkih

dalam rumah. ada 3 bilik, 1 dapur, 1 bilik air, 1 toilet. selesa sangat walaupun rumah w/o perabot. duduk 4 orang je perempuan serumah. 1 bilik tak guna jadi pantri sidai baju

paling tak menahan bilik tidur ada aircond! tapi rumah ni je ada. rumah budak laki takde aircond. kahkahkah.

dapur yang tak seberapa. kat sini la kami bertukang pagi petang untuk sahur & berbuka.

walaupun kat perantauan, sahur&berbuka tetap meriah seh! dah makan ramai-ramai mcm ni takdela terasa sedih sangat nak berpuasa kat rumah. seronok jadinya. pengalaman ni.


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...