21 February 2012

realiti yang terpaksa ditelan

Para ilmuan, dah nama pun ilmuan confirm dah gedung ilmu... suppose golongan ilmuan menjadi tulang belakang negara supaya negara terus maju... tapi majoriti daripada golongan ilmuan tak dapat bersuara dengan ilmu yang ada di dada... penat lelah belajar berdekad lama just boleh diaplikasikan secara lisan dalam majlis ilmu... apa kejadah?

mulut ter'tutup'... actually di'tutup' lebih tepat...
dan ada jugak dikalangan golongan ilmuan tampil dengan berani tapi at last usaha beliau makan diri pulak... niat asal nak bagi semua orang merasa, menikmati kehidupan yang lebih senang, maju & selesa tertanam bersama periuk nasi beliau sendiri yang tertutup tanpa rela...

oh, kemon... kemon... kemon...
kalau suara orang bertaraf Prof dicantas dengan begitu mudah, macam mana pulak dengan..... =.='

aku bersuara atas nama 'insan' yang inginkan keadilan... aku tak mewakili mana-mana  kapal politik yang ada kat Malaysia ni sebab lain negeri, lain kapal... dan aku tak mention negeri mana yang berlaku 'penganiayaan' ni... Tapi, fikirlah... sampai bila & sampai mana jer kita boleh bawa kemenangan yang mementingkan diri tapi menyusahkan ramai orang nun dibawah sana...

Kepada yang teraniaya, sentiasa berdoa kerana doa orang yang teraniaya Allah dah janji untuk makbulkan... Sesungguhnya Dia Maha Memperkenankan lagi Maha Adil...

as Napoleon said, the world suffers a lot. Not because of the violence of bad people. But the silence of good people.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...