03 January 2012

kucing siam & kucing parsi

suatu ketika dulu sebelum aku melangkah ke alam menara gading.. aku ingat lagi aku dan kawan aku mira (bukan nama sebenar) ambil kesempatan jalan-jalan kat sebuah ekspo. Dia pun macam aku jugak, minat kucing!

Aku tengah sibuk belek benda alah lain time tu, tetiba Mira tarik tangan aku..
"ayu! jom tengok kat sana! aku nak tunjuk ko kucing siam!"

keterujaan aku terbangkit bila dia sebut je pasal kucing.. maka kami pun berlalu dari gerai benda alah tadi berlari-lari kecil ke gerai yang Mira maksudkan..
"lahhhhh.. ni bukan kucing siam, Mira! ni kucing Parsi!"

okey! cukup intro! hahahaha...
kisah kat atas rekaan semata-mata tapi memang pernah jadi pun! cuma situasi berbeza.. siapa-siapa nama Mira Ya Ampun yerk! tumpang guna nama kejap kat atas.. theeeehehe....

kalau nak tau, kucing terbahagi kepada 2 jenis: cat-long hair & cat-short hair
Kucing Parsi = cat-long hair
Kucing Siam = cat-short hair

sekarang, teka yang mana Parsi, yang mana Siam?
PANDAI! <--- macam kartun Dora The Explorer
tak sia-sia aku ajar... kiri tu kucing Siam, kanan kucing Parsi!

hah? kucing kat rumah korang kucing apa?
jangan risau.. ada banyak lagi breed kucing sebenarnya.. next entri aku cuba senaraikan breed kucing yang lain ok?

sekarang, tadah tangan & baca ayat kat bawah ni kuat-kuat:
YA ALLAH, PERMUDAHKAN SITI NUUR HIDAYU BINTI MUHAMMAD YANG COMEL INI UNTUK MENJAWAB PEPERIKSAAN PADA HARI INI

terima kasih sebab doakan aku! keh keh keh...

4 comments:

  1. baru taw mne satu kucing siam n parsi. hehe.. all the best exam yer :)

    ReplyDelete
  2. gdluck =p 2-2 comel tp aku alah skit ngn kcing ni...hehe

    ReplyDelete
  3. nak beli kucing parsi pulak lah,gebu :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...