26 September 2011

Kalau binatang ada facebook


NYAMUK : Baru habis ronda rumah Ajoi…bbuurp!!!!, Alhamdulillah…kenyang sudah...

CICAK : Alamak!!!...isteriku tersepit pintu!

KUCING BETINA: “Anak I yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”

AYAM : Kawan2…kalu esok aku tak update…bererti aku sudah di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa…

NYAMUK: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa

KUCING: Baru je add awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!

BABI : Aku bengang btol la...die gi pijak taik kucing tapi nama aku yang
disebutnye...wei bro! len kali siasat dlu la sape yang berak kt depan umah kaw...tension..

25 September 2011

National Horse Show 2011


apa yang menarik kat sana????
  • Wall Climbing
  • Archery Competition
  • Hot Air Balloon
  • Photography Contest
  • Celebrities Appearance
  • Games Stall
  • Sports Game Stalls
  • Music Games Stalls
  • Pony & Carriage Rides
  • Food Bazaar
  • Storytelling
  • Dance Competition
  • Colouring Contest
  • Fun Inflatables for children
  • Roving Artist and many more

nak tau apa lagi yang ada lat sana?? jom lepak kat Official site

p/s: jom pergi sebelum terlambat!!!!

21 September 2011

ALYA!!!!!!

생일 축하 해요!
お誕生日おめでとうございます!
HAPPY BIRTHDAY!
sentiasa mendoakan:
  • panjang umur dan murah rezeki
  • sentiasa di bawah lembayung rahmat Yang Maha Penyayang
  • terus tabah dan sabar menjalani hidup yang penuh ujian
  • ukhwah sampai syurga!!! =)

18 September 2011

persamaan aiman azlan + fadhil muhammad

siapa tak kenal aiman azlan?
kenal tak siapa fadhil muhammad?
hahaha... soalan yang agak sama tapi tak sama -.-'

demi menjawab soalan beberapa member, aiman azlan bukanlah abang aku sebagaimana yang korang fikirkan... so, aku tak boleh nak tolong korang ngorat aiman azlan... tapi nak ngorat fadhil muhammad aku boleh tolong.. hahaha...

siapa tak kenal salah seorang vlogger hot Malaysia, Aiman Azlan.. guys maybe tak kenal kot sebab korang kenal Haniz Zalikha je kan? kan? kan? so to introduce aiman azlan, lets watch in one of my fav vlog by him!
channel aiman azlan on youtube: http://www.youtube.com/user/aimanazlan90

and now fadhil muhammad!!!
beliau tak de channel on youtube hatta 1 vlog pun.. hahaha


persamaan:
- tang spek mata kot
- emmmm.. janggut with jambang!!!
- yang nih tak dapat nak tunjuk bukti, tapi percaya la.. suara diorang memang sama...
- study oversea even lain-lain negara... hahaha..

14 September 2011

walimah Puan Raihanah


Sebelum balik UPM sempat jugak pergi walimah ex-classmate… by the way, thanx Cik Sulhi coz menumpangkan KAMI kat rumah sebelum kenduri… riuh Rumah Cik Sulhi dengan 8 orang anak dara… dah lama tak jumpa, mata ngantuk pun tak boleh lena malam tu.. Paling best sempat sampai sebelum acara nikah… sempat usik-usik anah yang tengah gabra… 

Tahniah, sahabatku Puan Raihanah! Sekarang dah naik pangkat dah..
-semoga kekal bahagia hingga akhir hayat bersama suami tercinta
-selamat menempuh alam baru, sabar n redho paling penting
-KAMI nak anak buah yang comel-comel!! hehe 

Buat Cik Lynn, Cik Iylia n sesiapa yang tak dapat pergi:
 baru sampai masjid... lokasi kejadian ^.^
 seri pengantin.... Anah, seryesly... SANGAT CANTIK!
beberapa minit selepas diijabkabul... with beloved husband..^.^
 geng IGOP!!! ^.^
 rombongan cik kiah pi umah Raihanah... Laili holding special wedding card..
mana ada orang pernah dapat wedding card besar camtuh ^.^
 menyempit dalam bilik pengantin ^.^
~ Happy Ever After~
 pengantin sibuk layan tetamu

alya 'lama' vs alya 'baru'


“cuti sudah habes… kak long sudah keluar”
 Halamaaakkk… semak ar pikior register subjek yg problem, yg clash, kelam dgn fakulti baru, bla bla bla.. apa-apa pun, layaannnnn~

tambah sedih bila roommate lama a.k.a the best kakak yang pernah aku ada dah tinggalkan aku… hukhukhuk… By the way, Tahniah Kak Alya coz sambung master!
(rindu nak makan paprik Kak Alya!)
TAPI, plan Yang Maha Bijaksana memang terbaik…  patah tumbuh, hilang berganti… dapat roommate yang 1 kepala jugak!!!  Hari pertama dah dapat hadiah dari roommate tersayang (dan dan panggil sayang..)
bukan semata-mata pasal tayang roomate/nk kecoh dapat hadiah je entry nih, tapi nak hi-lite KAWAN KETAWA MELAMBAK-LAMBAK TEPI JALAN, TAPI KAWAN YANG NAK TOLONG LAP AIRMATA….

"selemah-lemah manusia ialah orang yang tak dapat mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu ialah orang yang mensia-siakan sahabat yang telah dicari"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...