08 July 2011

senyum

baca cik alya punya cerita.. dan-dan-tu teringat cerita aku...

tengah best ngam GCB, ada sorang crew McD tiap minit lalu lalang depan aku... dalam hati yang penuh perasan, aku terasa jugak mamat nih dok perhati aku..

hensem! tapi renyih (maksud aku senyum) macam mintak pelempang.. aku rasa annoying gak laa... terasa hodoh aku kat situ sebab aku rasa dia tengok aku tiap kali aku nganga bukak mulut luas2 nak sumbat GCB.. what the...

lepas 37minit, aku berjaya menghabiskan GCB walaupun cover-cover... memang tak nikmat r! makan cover! huh! bila aku angkat kaki nak pergi, baru lah mamat tadi tegur aku..

"excuse me, miss...! err, Ayu kan?" what the... ada nametag kah kat badan aku ni??
"ha.. betoi laa... aku la tuh... awat?" muka ala heroin KL Gangster...
"hahaha... hang ni langsung x berubah.. kasaq macam dulu jugak.. len kali senyum la balik bila orang senyum kat hang.."
memang nak hantuk kat dinding masa tu jugak... humangaih!!! aku tak cam skandal skola rendah aku!!!

p/s: jangan salah tafsir senyuman orang... atau jangan cepat perasan orang senyum sebab nak ngorat.. wakakakaka
senyum macam saya

07 July 2011

hobi baru


Balik kampong memang best! Yang tak bestnya sebab tak dapat online selalu~

Balik je dari kem, ilham datang membuak-buak… member-member pakat gi keje.. waiter hotel, crew fast food, keje kilang bla bla bla bla…. Aku memang tak mau keje luar rumah cuti ni.. nak dok umah puas-puas.. bukan selalu dapat cuti panjang gini…
 daripada zip... gabung2.. puff! jadilah kotak pensil yang cantik!!! yang ni tak siap lagi.. dalam Q...

See!!! Asalnya adik aku bagitau kawan dia ada kotak pensil unik.. dia nak jugak, harga RM **.. aku cakap tak baloi.. tak baloi.. so aku amek langkah buatkan untuk adik aku.. siap! Mesin jahit ni dah 23tahun berkhidmat dengan mak aku… tapi ni kali pertama aku guna.. hahaha.. belajar 2-3 hari jahit atas kain perca, master! Hehehe…
yang ni dah siap! pintu kotak pensil ni suka hati.. mana2 je leh bukak..

Nak dijadikan rezeki, adik aku cakap member dia Q nak jugak… bertungkus lumus aku wat.. masyukk jugak cuti ni.. dalam kepala ada macam-macam lagi nak jahit.. =)
Niat nak ambil tempahan online kena tangguh dulu sebab aku jarang online kat kampong.. payah jugak kang urusan tempah-anta nih… 
 23 tahun mesin berjasa!! sekarang dah upgrade.. dah di'karen'kan