03 October 2011

sayang kereta berpada-pada

aku tabik spriinggg kat orang yang betul-betul brek masa jumpa bonggol... dia punya brek tuh bonggol lepas tayar depan jer.. lagi dua tayar belakang tak lepas so dia kena tekan klas, masuk balik gear 1, then agak-agak tekan minyak sambil lepas klas...
kereta baru beli... plastik balut kosyen pun sayang nak bukak... aah, kereta baru beli 3 tahun lepas~ 3 tahun plastik tak berbukak!!!
jumpa lubang, ngelak ke kiri... jalan pecah siket, ngelak ke kanan.. eh! ada kucing melintas! shhiuuu~ (kucing selamat coz duk kat tengah2)
"fuh.. selamat kereta aku... kalau tak lekat segala bulu kucing tadi"
singgah berteduh kat 'big tree' bersama-sama mat rempit ketika awan mencurahkan isi perutnya... sekarang mana ada air hujan yang bersih... suma kotor sekarang, asid! boleh rosakkan kereta~
traffic light merah = berhenti! traffic light hijau = jalan! traffic light kuning = pecut! mana leh brek mengejut kalau dah lampu kuning tetiba nyala, rosak tayar woo.. nih brek kereta nih, putus wayar2 kejadah beribu nak ganti...

TAPI MAJORITY TAKDE YANG SAYANG KERETA ATAS HIGHWAY
(sesi luah perasaan)

3 comments:

  1. haha,seyus lawak.ad jgak org tlebih syg kt kete kan.,

    ReplyDelete
  2. terbaik la entry ni... ko ni sebenarnya stroke penulisan bagus.. :)

    hahaha, aku paling nyampah dengan org yang degil taknak cabut plastik kusyen...


    errrghhhhh

    ReplyDelete
  3. miss A: tu la pasal =D sayangnya tak bertempat~

    Zulfikar Hazri: thanx, bro!!! hope dpt terus support ayu=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...