13 May 2011

review movie: The Fast & The Furious 5

yang pasti sepanjang tonton filem ni, komfem hanya perkataan ni je keluar:
"OHEMGIIIII......"
"SIIIOOOOTTT..."
"PERGHHHHHH..."
sebab memang 5 out of 5 stars aku kasik!!! badan abang-abang polis yang berketul-ketul, muka penjahat yang hensem, aweks semua dahi licin memang mebelesssla....
dan, paling aku suka filem nih presenting:
THE ROCK!!!! (tak tau apa nama IC dia...)... tapi, janggut n misai tuh agak mengganggu kehenseman dia.. memula The Rock nih kerek gilak ah.. semua operasi dia handle, setel n success.. oh, The Rock ni polis yer... polis yang hensem... ketua operasi dalam menjejak si hero n da geng dalam filem nih... macam-macam dugaan n trial diorang buat untuk tangkap geng jahat nih tapi ada jerr helah... at last, jeng! jeng! jeng! tengok lah sendiri! hahaha...


sebenarnya geng jahat tuh takdelah jahat mana, bagi aku diorang jahat bertempat/nakal... err, ada ke macam tuh?? =.=' tak! sebab ada orang yang LAGI jahat daripada diorang.. orang LAGI jahat tuh ada kuasa+duit, yang geng-geng tadi dari kampung setinggan.. orang yang LAGI jahat tuh mempergunakan orang-orang setinggan... so, sebab apa n macam mana geng 'nakal' nih nak hapuskan orang yang LAGI jahat tuh???

beli lah CD rompak cepat-cepat!!! tak pon download.. hahahaha... (okey, saranan yang hampeh)

1 comment:

nazalya said...

waaa.. nk tgk.. nk tgk..