20 May 2011

novel femes bakal jadi telefilem!!!


nih antara novel-novel yang bakal diadaptasi jadi telefilem kat Astro!!! walla!!! memang semua novel top kot! semua novel nih ada jalan cerita yang tersendiri... dan yang paling penting ada isi and pengajaran yang penting! bukan cerita cinta semata-mata okeyh!!!

aku paling suka cerita Manisnya Cinta... bak kata penerbit, diorang akan usahakan supaya cerita asli dari novel tak lari.. I hope so!!! please!!! jangan ubah mana-mana part dalam novel dan yang paling penting jangan terlepas scene/babak penting dalam novel yerk!!! hehehe...

banyak novel jiwang jer yang diadaptasi sekarang nih... aku nak tunggu siapa yang berani buat drama/filem yang diadaptasi daripada novel-novel Ramli Awang Mursyid! kalau ada, memang tip top la!!!

sumber: myMetro

9 comments:

  1. ramlee awang mursyid!! waa.. kalau ada konpem tgok!! hehehh

    ReplyDelete
  2. novel2 tu mmg gempak!
    harap2 yg kat tv sama best ..

    betul3. klw novel RAM difilemkan mmg hebat la! :)

    ReplyDelete
  3. ni mesti kaki baca novel

    yg pernah nmpk novel "manisnya cinta' tu...kat rumah ada..tp tak pernah nak membelek pon..nak baca sinopsis kat belakang pon tak nak..HAHA

    ReplyDelete
  4. fanomena filem/drama/telefilem malaysia.. kalau sorang mula buat, semua pun terikut nak buat. nak2 lagi karya tu meletop.. kan??

    ReplyDelete
  5. harap2 yg jd hero tu best!!muehhe.. http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. harap2 yg jd hero tu best!!muehhe.. http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. manisnye cinte. suke novel tu sebab ade watak name nazmi. hahaha.

    erm. kalau ada RAM punye filem mmg aku orang 1st pegi tengok filem tu dekat wayang. penuh suspen. fuh!

    :)

    ReplyDelete
  8. aisya sofea mmg tip top la!!
    terkezut bila pes time jumpa buku nie..watak hero n heroin mmg sejibik la serupa punyer nama
    AIN HAWANI- ain
    ADAM MUKRIZ-am
    hope hbgn ley kekal cam citer tu..
    tp tamaw la kena tinggal 8 taun..
    *upss! terlebih gedix suda di sini..hehe

    ReplyDelete
  9. kita sma2 tgu...hehehe....weh, da 1 nvel lg la...aku xbc lg tiada yg ke-2 n jauh...hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...