04 March 2011

selagi mampu

manager: kenapa awak nak buat partime??
aku: sebab nak kawen awal! buat saving! =)
manager: wah! bagus! tak letih ke?
aku: biar letih sekarang, rileks2 kendian =)

memang niat utama buat partime untuk saving.. tapi bukan untuk kawen semata-mata la.. aww! aku tak segatal macam yang korang pikior...

sekarang baru sedar bagusnya budaya menabung.. dulu aku menabung sampai darjah 4 ja, start masuk hostel tau-tau la kan.. dapat outing, benda yang tak penting jadi penting! keadaan ni berlarutan dari tahun 2001-2011! waaaa.. lama tuh! dari aku darjah 5 sampai sekarang! makanya sekarang aku nak bina balik institusi kewangan untuk aku +famili..

bukan nak gila-gila kumpul sampai kerja tak hengat belajor.. at least ada simpanan untuk emergency, kan?
koje adik bongsu aku, aiman.. taip-tiap malam kira duit tabung even dia dah tau hari tu duit bertambah 50sen.. memang tak boleh korek la tabung dia.. kantoi! gila weh, tengok tangan dia lagi besor dari aku! hahahaha... kat belakang sinun, my hensem dad! perati pic nih: bapak borek, anak rintik.. kan? hahaha.. style lelaki dalam famili mat ya, tengok tv ja kompem mulut ternganga.. adakah faktor genetik mempengaruhi gaya menonton tv???

2 comments:

bez amin said...

hahah...genetik mempengaruhi kowt!

bila mata memandang cahaya dari tv,maka cahaya itu akan diproses menjadi infirmasi yg dibawa ke otak untuk diintepret. har3!

fact or fake?kiki..jgn jwb dlm xm sude.

adios!salam :-)

iyou said...

salam! hahahaha.. kena wat proposal tuk wat kajian nih.. baru leh jd fact