16 March 2011

promo ayam daging

kepada mana-mana individu yang berada di kawasan Serdang/Bangi yang ingin membuat tempahan ayam daging fresh dari ladang UPM (siap diproses), boleh hubungi Zaihan: 019-3465158 atau saya sendiri: 019-4487131  jualan bermula 20 Mac hingga 25 Mac.. Harga mengikut pasaran setempat setelah dirunding.. penghantaran ayam mengikut kehendak anda.. (nak kami hantar/datang pilih+ambil sendiri)
!TEMPAHAN DIBUKA HARI INI!
oyeahh!! buat iklan free plak kat sini.. minggu ni second last week ayam-ayam itu diberi peluang untuk memenuhkan perut.. lepas ni, kita bakor! kita bakor! hahahaha....
ni gambar latest pagi tadi.. iyer, ayam-ayam ni memang bersih
sebab tahi dia pun kitorang kena jaga+cuci!
terbaik wok!! kalau yang ada peluang tak beli memang rugi.. berat average pagi tadi 2.4kg..
insyaAllah hari jual nanti ayam jantan boleh cecah 3kg..
haaa, kalau nak pilih jantina pun boleh! kat sini kitorang bela asing ikut jantina setiap cage.

tak ada sebarang suntik-menyuntik kat daging ayam ni.. 
nak tau ayam disuntik cuba la korang belek ketiak atau bahasa sedapnya kepak ayam kat pasar malam or whatever.. kalau ada kesan lebam, sah! tidak digalakkan untuk beli, daging ayam tu telah dicontaminatedkan dengan bahan kimia..

kali ni nak bagi info macam mana tilik jantina ayam yang dah besar sikit nih
nampak kan perbezaan jantan/betina???
balung ayam jantan biasanya lebih cepat besar, kaler dia pun lebih terang dari balung ayam betina.. sepanjang aku perhati, ayam ni lebih kurang macam manusia dalam bab makan.. laki kalau makan nasi selagi tak penuh pinggan memang tak sah... betul tak? hahaha.. ayam jantan makan lebih agresif dari ayam betina..
makanya average berat ayam jantan lebih daripada average berat ayam betina!

2 comments:

  1. ayam ko dah besar ayu??? hihihi

    ReplyDelete
  2. cepat kan? kejap je anak ayam yg hg tgk ritu dah gedabak mcm dlm pic tuh =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...