07 February 2011

cara-cara nak cek blog anda sihat atau tidak

haaa… jangan karena blog anda, habes blog-blog laen pun terkena jugak.. bukan takat blog, malware nih leh effect komputer/lappy!!!keterangan lanjut pasal malware
ada 3 aplikasi online yang korang boleh guna:
1. virus total
2. unmask parasite
sfdc- untuk 2 web nih, korang just insert url blog korang je.. then nanti dia akan diagnose la blog korang sihat ke tak.. kalau sakit, then korang kena buat sesuatu dengan kadar segera!!!

3. guna webmaster tool Google
- kalau guna google korang kena daftar blog dulu then verify.. ikut ja step-step yang google bagi. senang ja.. pastuh Google akan diagnose blog korang suspicious or notimage

6 comments:

  1. sempoi..bergune kalau blog aku pulak kene serang =)

    :: Jangan Kacau ::

    ReplyDelete
  2. hehehehe.... sbg lgkah, jgn bukak blog yg dah dijangkiti 'kurap' ni yer! =)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah...hihihi...akak bru je igt nak bwk blog iyou pegi jumpe doktor...hahahaa

    ReplyDelete
  4. hehehe.. kira iyou dah jd doktor cyber dah skg nih.. leh cure blog sendiri

    ReplyDelete
  5. I've been using AVG Antivirus for a few years, I'd recommend this product to everybody.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...