14 December 2010

kreatif dalam hidup

DSC01759

cuba tengok betul-betul rempeyek nih..
bentuk dia macam mana? hahaha…
kreatif x? ini moyang aku buat pakai acuan tin milo!

jangan pernah kata tak boleh selagi tak mencuba!
jangan kata susah selagi ada jalan penyelesaian!

13 December 2010

lelaki vs perempuan

sdcv

terlalu banyak dan tak terkira perbezaan dua makhluk Allah ni. tapi aku nak buat perbezaan dari sudut bulu ketiak hari ni.

lelaki nampak macho dengan bulu ketiak. tapi perempuan nampak cantik ke dengan bulu ketiak?

kat matrikulasi dulu aku selalu sakat member aku yang sangat malu nak pakai baju tidur yang seksi sikit. biasalah, dalam bilik. bila aku acah tak nak tunjuk bulu ketiak, baru lah dia berani pakai seksi time nak tidur. bukan berani, dia nak buktikan la yang dia tak simpan bulu ketiak. hahaha

lelaki tak ada bulu ketiak? hemmm… ada ker? hahaha

12 December 2010

cuba

pernah buat kerja bongok tak? kalau tak pernah, meh nak ajar 2 kerja bongok…

A.
pergi depan cermin yang besar. perhatikan salah satu daripada ni:
1. lubang hidung
2. kening
3. gigi
tenung lama-lama sampai rasa ada sumthing wrong dengan muka


B.
sebut perkataan ‘jari’ dalam hati berulang-ulang. sampai satu ketika, hangpa akan fikir apesal 10 benda panjang dan bersambung-sambung depan mata hangpa dipanggil jari.

jari_disc

p/s: jangan marah aku. benda bongok ni senior aku yang ajar. hahaha

11 December 2010

bila sakit hati…

orang perempuan memang sensitif. dan aku, sangat sensitif dalam berkawan. bila timbul rasa sakit hati, benda yang bukan-bukan mula la datang dalam kepala.. at last, gaduhbesar. kawan aku yang baik cakap bila sakit hati:
1. cuba maafkan kawan kita tu walaupun kesalahan sebenarnya berpihak pada dia. bukan salah kita. korbankan ego untuk persahabatan
2. berterus-terang lebih baik. kadang-kadang kawan kita tak sedar yang dia buat salah
3. cepat-cepat istighfar then potive thinking. biasalah, semua tu kerja syaitooon
friendship-quotes

10 December 2010

tak nak buncit?

graphics_six_pack_abs_couple

ok tak kalau perut aku macam gambar kat sebelah kiri tu? hahaha… agak-agak ada orang nak amek aku jadi isteri mithali tak?

ramai kawan aku majoriti yang bernama gadis mengeluh nak kurus, tak nak buncit.. dulu aku seorang buncit. wah! pengakuan eksklusif! buncit tak semestinya gemuk. bila tengok balik gambar-gambar lama, huish! banyak woo perubahan! alhamdulillah hari ini aku mencapat berat yang ideal.. aku bukan pakar kesihatan, jauh sekali seorang atlit. aku cuma nak bagi pengalaman terbaik dari aku untuk kurangkan lemak di perut, paha, punggung… senang cakap sedap mata memandang la. kurus melidi pun tak cantik jugak…

1. aku makan nasi 2 kali je sehari dengan diet yang berkualiti. kalau agak-agak rasa lapar sangat dah tak tahan sampai guling-guling nangis makan la roti/biskut sekeping dua..

2. aku tak amalkan minum air berselang time makan. faham kan? selalunya aku minum sebelum makan sikit, lepas habis makan baru habiskan 1 cawan.

3. ha! yang penting, aku jarang makan lewat malam. kalau makan pun, char kuay teow ja. hahaha..

4. sejak aku jadi pegawai kadet, dah sinonim dengan sit-up. tapi tak perlu jadi kadet/polis/askar bagai, celik je mata dari tidur, wat la 50 sit-up atas katil before mandi untuk sebulan, kompem perut kempis.. hehe

5. nak tau kalau aku lapar makan apa kat bilik? aku makan kurma.. haa, tak payah tunggu bulan puasa baru nak makan. kurma ni diet Nabi kita tau..

sekarang, aku tak kurus dan tak gemuk. maintain! standard BMI! sihat! banyak lemak, ada penyakit. kurus sangat pun ada penyakit. so, ‘balance’kan badan anda..

ds

ada beza tak dulu + sekarang? hahaha

09 December 2010

hari yang indah

pagi ni dengan otomatik aku bangun awal. wah! 1 keajaiban…! hahaha.. sebelum ni asyik harap kat orang ja.. bangun pagi-pagi, mandi! jarang aku mandi subuh-subuh.. then, subuh, sapu sampah, basuh baju then sekarang! aku berdepan dengan blog.. hehehe…

hari ni aku free sekejap dari latihan.. start esok, dah tak ada masa.. huhu.. sempat ke ea aku buat entri untuk sebulan sepanjang aku x de? huhuhu… tak sanggup nak tinggal blog bersawang… ketagihan blogging tahap max da nih!

sekarang, jom tolong aku update bilik pulak..
nih semua sebab tak jadi pindah bilik la ni.. penat packing barang-barang hari tu. at last stay bilik asal, adoyai…

page

semua kena punggah + susun balek

BLOGLIST 2011 .. SELAMAT DATANG TAHUN BARU

walaupun agak terlambat tapi harap-harap still sempat blog iyou termasuk dalam list orang-orang yang bertuah bersama enchek Ben.. hehehe..

patut la dalam blog list iyou suma update tajuk yang sama… ‘BLOGLIST 2011 .. SELAMAT DATANG TAHUN BARU’

h4

selamat!

masa aku cuti hari tu, abah story lori pikap yang dah lama berjasa dengan family aku nak kena tarik.. alasannyalori tu dah lama, body nak lerai pastuh akan membahayakan orang lain..DSC01896sedih tak kira la abah aku.. at last, setelah berbincang dengan kezen-kezen aku yang kreatif, kami memulakan projek..

DSC01368aku pun buat kerja ok! saja tak mau tunjuk muka dalam pic. nanti orang kata riak pulak. hahahaDSC01895

hasilnya, tadaaa!! bukan cat je nih, macam-macam kami upgrade.. dari tak ada lampu, kami adakan.. dari tak dak kushen kami adakan, guna sofa beb! sofa lama yang dah tak guna tapi still boleh duduk… sebelum nih sapa-sapa yang naik pikap ni duduk atas rangka besi ja.. hahaha…

saa

at last selamat la pikap kesayangan abah ni.. siapa kata lori buruk dah tak boleh guna? kalau pikap ni kena langgar dengan treller tayar 16 steady lagi nih!

08 December 2010

siapa takut beli air ni?

petang kelmarin aku keluar untuk beli barang-barang keperluan untuk annual kem.. sekarang tiap kali keluar, wajib untuk aku beli air ni:
DSC01987

sampai bilik, tengah syok minum tiba-tiba kawan aku jerit then tolak tangan aku.. cis! habes 0.02ml tertumpah! hahaha.. kawan aku ingat air ni air tu… laaa, air tu laa.. sekali pandang cover botol macam air tu…

DSC01988

haish! tengok, ada cop halal laa… ni bukan air tuh.. ni air ni.. hahaha… Mountain Dew, my fav drink!

07 December 2010

gaya tidur yang terbaik

DSCF0177
kuak lentang

DSCF0176
dari sudut atas

DSC01757
penggulungan badan

DSCF0142
gymrama

hahahahaha…. gelagat ‘extra-family’ iyou kat rumah
SELAMAT MALAM!

(nak tidur awal, dah tak mampu nak tanggung
kepala yang berat nih)

kepala berat + hidung merah, berhing*s = cepat marah

itulah kesan yang tak dapat dielakkan bila terjadi kombinasi ideal tanda-tanda nak demam.. nasib baik sekarang latihan tak teruk lagi.. start 10hb dah tak boleh rileks-rileks macam ni dah.. nak online pun dah tak sempat..

oh! kepada yang masih belum maklum, iyou seorang perwira di medan perang.. hahahaha.. tak boleh blah ayat! perwira apa kalau terpaksa.. eh! terpaksa ke? tak lah.. hehe.. iyou join PALAPES (Pasukan Latihan Pegawai Simpanan).. latihan sebenar iyou bermula dari 10hb-30hb disember...

kepada pelawat-pelawat iyou (yang tgh baca entri ni), doakan ayu sihat ye sepanjang latihan.. tak sanggup nak teruskan latihan kalau demam/sakit..


p/s: sapa-sapa yang duduk area besaut-changkat sulaiman, nantikan kedatangan iyou untuk gempur ladang sawit dekat sana... hahaha

06 December 2010

salam maal hijrah

doa akhir tahun

Waktu membaca :
Doa ini dibaca 3 kali pada akhir waktu asar atau sebelum masuk
Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

Kelebihan membacanya :
Sesiapa yang membaca doa ini maka akan berkata syaitan :
"Kesusahan bagiku dan sia2lah pekerjaanku menggoda anak Adam
pada tahun ini dan Allah akan membinasakan aku pada saat itu juga.
Dengan membaca doa ini Allah akan mengampunkan dosanya setahun."

doa awal tahunWaktu membaca :
Doa ini dibaca 3 kali setelah masuk waktu Maghrib pada malam 1
Muharram

Kelebihan membacanya :
Sesiapa yang membaca doa ini maka akan berkata syaitan :
"Telah amanlah anak Adam daripada godaanku pada tahun ini
kerana Allah telah mewakilkan dua malaikat untuk memeliharanya dari fitnah
syaitan.”

datang dan pergi

“kau datang dan pergi.. oh begitu saja “

wah! putus chenta kah? hahaha
okey cerita ‘datang’ dulu… aku kembali ke bumi Serdang dan bertapak di UPM dengan selamatnya.. aktiviti aku tak tau la macam mana nanti.. yang pasti kewujudan aku kali ni pun sekejap cuma… haih! nak wat macam mana kalau dah berperang dalam hutan, memang tak dak can nak bawak lappy. handphone pun tak boleh bawak, apatah lagi lappy aku yang gedabak nih. tapi aku akan usahakan untuk mengisi hari-hari yang aku tak da tuh dengan 1 entri..

cerita ‘pergi’ pulak.. dia pergi meninggalkan kami.. tinggal keluarga, tinggal rumah..
abang aku, Fadhil kembali ke Bumi Anbiya untuk sambung balek pengajian selepas bercuti..
DSCF0212
nih la separuh dari family tok mat alwi yang ‘eskot’ kepemergian abang aku.. kalau usha sorang-sorang yang ‘eskot’ lagi bergaya dari yang nak fly.. mana satu my abang yang ensem?
DSCF0211
haaa.. yang pakai baju putih kosong tuh my abang…
dah selamat sampai kat Mesir dah pun beliau skang.

05 December 2010

dah cukup column!

dari dulu kami bertiga menunggu saat kelahiran blog beliau.. akhirnya ter’lahir’ jua.. hehehe..
maknanya dah cukup column dah untuk list blog LISA a.k.a gadis-gadis cun!

sdg

yuk! terjah blog depa!
LINDA  ::  IYLIA  ::   SULHI<---baru lahir!

01 December 2010

bahagia bersama berukless

entri pertama dalam bulan Disember untuk blog i.y.o.u bertujuan untuk memohon maaf semata-mata
(sekarang dekat cc. 1 jam=RM1! tempat hangpa ada? hahaha)

aku mintak maaf kepada:

1. blog aku sendiri sebab bersawang. keh keh keh

2. bukak blog tengok2 follower dah 1++! wah! sangat teruja.. tapi aku mintak maaf sangat-sangat sebab x dapat nk balas BW sekarang.. aku janji 5hb aku BW gila-gila! so, untuk follower+pengomen2 jangan ingat aku sombong taw! taw! huhuhu... singgah cc nih pun kejap ja ni.. tak boleh lama-lama, nanti ada orang ngorat! hahahaha

3. stalker, aku mintak maaf jugak sebab bila aku tak update blog, maka hang akan kekurangan dosa untuk mengutuk aku. sabar yer! opps! aku ada stalker kah?

4. member-member blog yang kamcing, nak list kat sini terlalu la ramai.. tahan jap na rindu kat aku tuh.. rindu ka?? hahaha

yang pasti banyak benda sangat aku nak cita.. sabar yer menanti kepulangan diri ini!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...