29 October 2010

balek kampong

babai dunia bersama kawan-kawan...
aku balek untuk bersua muka dengan family.. ghasa da lama gila x balek..
balek bukan balek saja.... ada menda BEST menanti...
tunggu aku balek isnin nanti okey!

kampong aku line maxes+celcem+digik still lagi merangkak.. berukband? haih! lagi la
aku dah sms menteri komunikasi & perhubungan awam dah, kata beliau sampai sekarag beliau masih tercari-cari lokasi kampung aku. tunggu aku cuti nanti la aku bawak beliau

27 October 2010

ada ARTIS kat sini!!!

KEGILAAN RAMAI + FEMES + JADI IKUTAN = ARTIS!


nampak jelas x sapa dalam bulatan merah nuh?? hehe
walaupun aku nih blogger cikai.. follower x sampai 50. isi blog tau nak luah perasaan ja.. tapi maw gak beliau menjejakkan jaghi mai sini.. belom terlambat lagik untuk aku ucapkan selamat datang ENCHEK BEN!
ekceli da lama follow beliau.. memang wajib baca r nukilan beliau..
beliau slaloo wat sessi terjah menerjah.. untuk blogger baghu pon ada.. tapi aku nih kan gadis yang pemalu.. haih! x gheti nak join benda2 macam tuh.. nih pon aku ghasa beliau sampai sini sebab aku  masuk contest via blog beliau.. hehe.. makaceh! makaceh coz sampai sini!
*berapa manyak beliau da*
macam sebelom nih aku penah habaq, aku sekadar suka2 buat blog nih.. ada pasang surut post kat sini.. sebab aku nih student.. kerja x ikot masa.. cewahh! so bila ada kelapangan baru la aku isi.. tapi aghini bila terpampang muka beliau kat situ.. wah!!! teruja beb! haha.. ghasa cam nak menaip tiap saat plak.. hahaha

anyway, dulu aku susah sangat nak hapai pantun nih.. cekgu BM slalu maghah aku.. tapi untuk Enchek Ben.. khas! terima lah:
walaupun x chantek mcm ZACK punya katun
tapi aku bejaya wat 1st katun aku khas untuk enchek ben
hehehe

26 October 2010

adoyaiiiiiiiiiiiiii!!!!

betoi ka tangan aku x bedong time baby dulu?
benda oghang laen punya yang aku pegang mesti ada cacat cela..
p ganu ritu bawak kamera orang..
last day tengah sedap amek gambaq ikan tiba-tiba plak lense kamera tuh stuck!!
sebek warranty valid lagi... malam ni nak p kajang.. harap2 la x kena cas..
tengah pokaaiiiii tahap dewa da ni!!!!

oghang punya, kena la baiki cepat2..
kalau aku punya, da lama baling2, pijak2 atas tilam... hehe..

'roller koster' upm

mood nak cita benda2 syok kat ganu ritu ilang sebab tadi aku nampak pakcik bas yang BANG***!!!
nak tawu apa sebab dia BANG***?

3 hari kat ganu bukan untuk makan angin semata-mata. ada banyak task yang kena selesaikan..
singgah tempat yang menareek pun 30minit ja.. pa ley wat dlm masa 30 minit tu weh?? snap gambaq ja la puaskan hati bajet sonok dlm trip nih. anyway, trip nih sonok sebab member2 yang happening
*even ada 1 masa aku rasa keseorangan.. haih!*

last day @ ganu
x jumpa tmpt lunch yang seswai. time tuh dah pukul 3lebih.
suma oghang da merungut lapaq.. at last pak cik bas benti kat satu kedai makan yang lengang tepi masjid.. ramai x maw makan dekat situ sebab tran tang tang mahal.. dah la 2 hari sebelom ni memang dah ter'cekik'. makan kat kedai yang x chantek mana tapi harga mcm makan kat PizzaHut.. oh My! My!

Then kami dengan sopan santun mintak sambung perjalanan lepas sembahyang, cari kedai laen. pakcik A memang baik, dia pon paham kondisi kami student2 yang berada dalam kegawatan ekonomi ujung2 sem ni..
tapi pakcik B plak wat hal.. dia cakap kami wat dia macam kuli pulak.. suma nak ikut cakap kami.. katanya bersyukur la dia dah berenti kat sini.. at last pakcik A pujuk2, pakcik B mengalah... fuhhh~ selamat daripada ter'cekik' tigakali lagi...
next tempat makan mmg star beb! harga standard, makan puas hati.. pakcik B tuh mmg terdiam r..

depan kedai makan tuh ada jual2 kopok sket. datang ganu x beli benda2 nih pelik r kan.. lagipun sebelum nih x sempat nak shoping pon... lepas makan aku+member jenguk2 la apa yang ada..
tunggu turn nak bayaq, tetiba plak ada oghang kata depan nih kita nak benti lagi, kedai betul2 murah punya.. jom! jom! sampai tempat yang dikata, pakcik B x maw bukak pintu... bas yang lagi 1 dah kosong, suma pakat p serbu borong kopok lekor. ntah pabenda yang pakcik B maki2, slamber badak ja dia teruskan perjalanan tanpa menghiraukan perasaan kami yang membuak2 untuk membeli kopok. Enchek Din (pengiring) pon turut terdiam... huh! ingat dia sorang leh maki2??!!

makanya kami balek dengan kuciwaa! bayangkan la oghang marah bawak bas camna?
seryes macam naek roller koster..

cian awek dia.. hahahaha

22 October 2010

in memory

gagau punya gagau, terjumpak la gambaq ni
ni bukti darah yang mengalir dalam badan aku ada
biological mixture of darah melayu+darah jepon,
 tapi ramai x pecaya.. haih!

JOM SHOPPING KAT RIZI BIZ SHOP

[image[18].png]

wooo... mana ada oghang senang2 nak kasik RM1000.. kalau da namanya pompuan, di hati sanubari tuh takkan lekang dari mood bershoping kalau tgh kaya.. tak penah aku ghasa bahgia sebegini.. dan dengan ghasa penuh kebahagiaan tuh, aku x maw baziqkan duet p shoping menda2 lagha cam sebelom nih.. sumanya untuk aku.. xdak makna nak shoping untuk oghang lein.. hahaha..

MEH NENGOK AKU NAK SHOPING PA
1. RONASUTRA MINERAL POWDER
kecantikan adalah hak setiap insan.. anak dagha mana x maw lawa.. da lama aku caghi bedak yg tahan lama nih.. 16jam kowt.. sebelom nih aku pakai bedak botoi meghah ja.. alaa, bedak tabuq yg berangin tuh.. apa yg pasti pasnih aku p kuliah dgn penuh kechomelan!
HARGA: RM45


2. SABUN EUMORA
hah, sabun nih da lama aku ngidam.. aku penah dengaq dari sedara, dia ckp sabun ni mmg elok untuk org yang ada masalah kulit. pasal vitiligo aku tuh, skg aku still pakai ubat HKL. x nmpk kesan lagi dlm 2bulan pertama ni.. mana nak taw kan pakai sabun nih penyakit aku tuh lega..
sabun ni tecik jaa.. tengah kaya neh, aku nak beli sekotak teruih! xpayah susah2 nak beli lagi.
HARGA: 1=RM90, sekotak=RM325

3. COKLAT MINDA
hah! macam taw2 ja aku nih addicted dgn coklat. mmg baguih ada supplement camnih.. kompem 4.0 lepas nih tiap2 sem.. sebelom nih supplement bau macam2, pahit la.. haa, skang aku da jumpak supplement yang seswai untuk aku as student yang cepat lupa.. yala2, beli untuk aku soghang selfish sgt. xkan nak pandai soghang2 ja. yang nih, aku beli untuk adik2 aku skali. 6 botoi sumanya termasuk untuk aku..
HARGA: RM294 la sumanya

4. SONGKET THAI SILK
yang nih, baju raya untuk tahun depan... hahaha.. xpenah2 ada songket sebelom nih.. orang kata songket ada keajaiban untuk oghang yang pakai! lagipun ada oghang tingin nak tengok aku pakai songket.. awww~
HARGA: RM125

5. PERFUME EVERLASTING MEMORIES
yang ni lagi satu.. dah lama gila aku caghi.. aku penah pakai suatu ketika dahulu.. kawan aku punya.. hahaha.. memang EVERLASTING MEMORIES r bau dia.. tapi susaaaahh sangat nak jumpa kat toko-toko berhampiran... tgh offer nih...
HARGA: RM38 (harga asal RM40)

6.MADU SAWDA MASAD GOLD
okeh, nih lagi satu produk yang baguih untuk aku as student. aku kagum siot bila baca: “Sesiapa yang mengambil sebahagian Za’faran tulen dan Su’dun satu bahagian dicampurkan dengan ‘asal (madu), diminum sebanyak dua misqal (dua sudu) pada setiap hari, maka dia dikagumi tentang ingatannya sehingga dituduh melakukan sihir.” makanya keinginan melonjak hingga infiniti untuk memilikinya~ HARGA: RM98+RM5 (kos penghantaran) = RM103


7. BLAUS
aku bekenan blaus nih sbb labuh. selalu aku jumpa mesti pendek, tangan cam badut. haish! rambang mata seh nak pilih kala pa.. pilih punya pilih aku aku hamek 3.. hehe.. da lama x shoping baju nih.. harga dia letak RM29.90 tapi kak, saya beli 3... leh la kasik kurang... RM 70 ea? ea?



habes RM1k!!!!! bertuah punya badan.. sapa nak bagi duet senang2 nih.. haha.. nih suma angan2 mat jebon semata-mata shoping x hengat dunia... angan2 yang akan jadik kenyataan dapat free 3 tiket p Genting!!! haha.. sapa2 nak coba naseb/teghasa nak jadi saingan aku p sini

*****

Baguih RIZI-BIZZ SHOP nih.. lagi baguih kalau ada produk sendighi.. emmm, aku cadangkan hasilkan+jual kueh2 tradisional segera.. menda nih da ada oghang buat tapi tak fofular lagik.. kueh2 melayu semakin ketinggalan.. yala, skang suma oghang makan cupcake ja.. hahaha.. so, aku ghasa RIZI-BIZ SHOP kena wat!! kasik pecah pasaran luaq Malaysia!

aku usha2 kat RIZI-BIZ SHOP nih banyak menda kesihatan dia jual.. aku cadangkan link dengan HPA.. barang2 dia baguih2, halal, sesuai untuk suma.. tokey dia anak watan oghang melayu. tapi ghamai g x taw pasai produk2 HPA..

nak naik ranking website??? haaa... jadi hati kering sket jaja diri sendighi naaaa! amacam? okey? orang nak fofular mana ley malu2 ye dakk?? 

21 October 2010

gilagu


Oh kekanda jangan iri hati
Dinda naik pangkat lagi
Oh adinda kanda mana dengki
Malah kanda support bini
Jadi dinda mahu mengambil masa
Tapi kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi kanda mahu cahaya mata
Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka
Oh adinda tolong jangan lekas curiga
Lekas cemburu buta
Oh kekanda dinda perlu berhati-hati
Tak rela dikongsi
Kanda kerja overtime terlebih masa
Itu yang dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan dinda atau sebaliknya
Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka
Oh adiwira dewataku
Mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja intan permata
Mari ikut cara kanda
Bagaimana bagaimana kita nak selesaikannya
Apa keputusannya
Oh kekanda mari nyawa
Kita cuba komunikasi
Oh adinda mari sayang
Kita cuba toleransi
Walau kita janji sehidup semati
Kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi sikap toleransi
Itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka
Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang perdana
Dinda yang utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya

11 October 2010

...gunalah petrol...

hari ni aku nak ketengahkan kebergunaan dan keberkesanan minyak petrol..
seperti yang anda tidak tahu, aku balik kampung hujung minggu lepaih..
dan sebentuk kemalangan yang tidak diingini meragut jari manis ku...
oh! rasanya best skali! ada manis2nya, ada ngilu2nya..
kata orang yang lahirnya terlebih dulu dari aku, luka yang terjadi pada waktu tengahari darahnya memang banyak dan sukarr untuk mengstopkan..
seni!!! chantek pulak luka ni dlm pic
begitulah keadaan aku..
letak colgate, x lut.. letak minyak cap kapa, darah still membuak2..
at last my mom amek setengah liter minyak petrol dalam kedai, celopkan jari aku..
tergamam siot~
rasa sejukkk ja, x pedih.. lepas 3minit, darah berenti!! wow!
SELAMAT MENCUBA! hehehe

06 October 2010

1 x 1 = ?

aku tak taw kenapa otak aku umpama air tasik hari ni.. 1st time aku paham 100% blajaq biostatistik tadi.. sebelom ni abeh kelas ja mesti berayaq matta sebab x paham2...

lect : who say da degree of freedom is 2?

dengan konfiden aku angkat tangan tinggi2.. aku pasan aku sowang ja angkat tangan dan aku tersenyum bangga... aku agak yang laen tak paham2.. bdk cina pon da pandang2 aku.. wah! terasa stylo gilak! sab+abin pon terkezot sebab tetiba plak hari tu aku hyperactive..

lect: okey, explen to da whole class how you get 2?

aku: okey, da formula is (row-1) (column-1).. based on Q, row=2 and column=2. then when (2-1)(2-1) is 2 maa..
1 kelas da gelakkk! lect tuh memang payah gila nak senyum dan hari nih aku berjaya menampakkan giginya yang chantek! ahaks! dah elok2 paham, leh plak wat silly gila2 punya mistake...
kalau budak darjah 1 dengaq kompem dia gelak guling2 sampai esok pagi...

05 October 2010

try walk in my selipar for 1 sec

memang bangang orang itu bila dia mempertikaikan mengapa aku memakai concealer dimukaku..
katanya aku sentiasa ingin dipandang chantek oleh lelaki2 setiap hari ke kelaih..
katanya lagi aku memang chantek+chomel, so x payah nak mekap2 lebih sangat..
tambahnya lagi, ntah2 concealer tu yang buat muka aku jadi 'macam ni'..

wey, bangang! aku pakai concealer nih sbb nak cover penyakit aku nih yang dah merebak sampai ke muka! aku tawu dari azali memang aku ni semulajadi chantek+chomel..
tapi bila ak p mana2 mesti ada oghang tgk len mcm+tny mcm2 sbb aku ada pa yang hang xdak..
hang x penah rasa, hang x taw pa yang aku rasa...
rimas+malu+segan+gaban+rasa mcm xmau kuaq bilik taw dak???!!!
sebab tu ak pakai benda alah tu...

dan, buat pengetahuan hang dan hang2 yang laen, aku x pernah niat kuaq p kelas sbb nak dipandang chantek oleh lelaki2.. ka, hang jeles sgt sbb xdak laki yang nak pandang hang??? tawu la kempunan xdak pakwe.. hahahaha! tiap2 hari aku p kelas gaya sama ja kowt, pakai jeans+tshet. lebeh sket pun aku pakai blause ja..
nak kata mekap lebih aku pakai concealer+bedak+lipbam..
hang tuh lilit tudung bagai, kasut hari2 tukaq, bibir berkilat sebatu nampak,
bkn nak dipandang chantek oleh lelaki kah?? tttui!!

1 : nih hang kata mekap??
2 : ni baru betol2 mekap. aku p kelaih mcm ni terkejut berok lu kang

helllo3... dermatologist yg rawat aku pun cakap aku pandai cover pakai concealer. x dak plak dia cakap concealer tu wat muka aku jadi terok ka apa.. siap amek sample lagi coz dia nak buat contoh untuk pesakit len macam aku. cover nihpun leh kurangkan stress aku sbb bila aku p mana2 wajib ada mata2 jakun yang akan pandang len macam. so, yang hang terlebih PHd cakap kencang kat aku pasai paaa???!!

aku diam+x pandang muka hang tadi harap hang paham aku x suka..
rupanya aku jadi bahan lawak plak dengan member2 hang yg len..
ikut hati tadi memang nak sumpah 7 keturunan hang ada penyakit cam aku.. sebek dalam hati aku ada mini taman spare tadi.. kalau x da lama kena sembuq...

hangin satu badan neh! dah la test biostatistik tadi macam harem!
aku harap sangat hang baca post aku nih

04 October 2010

mode: stadi bagai nak mati

masing2 bz dengan test.. time nih la boleh dengaq cita ada oghang kena penampanq, kucing kena sepak, perkataan babi, celaka jadi ucapan wajib untuk melepaskan ketensionan...

wahai budak2 bengong dan pandai sekalian, stadi lah kamu sebelum kamu disajikan dengan huruf C,D,F!
walaupun anda2 dah habes test 2, tapi final bakal menjelma x sampai sebulan lagi! 

GOOD LUCK SUMA!!!
comel jugak aku nih

03 October 2010

ketinggalan zaman

pengubat jiwa kacau + otak pecah aku dalam musim test skang:
kalau hgpa x taw ni gambaq katun apa hgpa pon ketinggalan macam aku la.. hahaha
tapi aku better la coz dah start tengok dari minggu lepaih..
ye r.. las tengok katun pon cita sailormoon...

kosmate aku kasik 250 episod siap dgn spesel movie katun nih
skang baru episod yang ke-5 aku dah jauh cinta kat ichigo!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...