28 March 2010

takde mood
sekian terima kasih

23 March 2010

diTAGged oley MISS IYLIA

1) Siapakah diri anda di rumah
aku dikenali as SITI dikalangan kulaan2 aku.. ade 2 adek laki, 2 adek pompuan, sowang abang.. pk sendiri la aku nih anak yg ke brape ea... kt rumah aku sorang yg 'rajen', slalu bgn 'awal', 'panday' masak, bak kata mertua kesayangan, mmg menantu 'pilihan' la aku neh....

2) Siapakah anda di samping rakan
hah! time nih aku BERTUKAR!!! jadi watak ke-2 plak.. AYU.. x jd SITI dah.. bila da jadi AYU, keSENGALan+keBENGONGan sume kuar..... x tawu la nape.. x bley jadi 'ayu'...
keterangan lanjut: hubungi sape2 yg kenal bdk AYU ni

3) 5 benda yang anda idamkan tapi belom tercapai
1- grad 'n' jd penternak berjaya termuda (3-4 tahun jer lagik)
2- pakai pangkat LT.M, Agong yg tauliahkn (2 tahun jer lagik)
3- wt koleksi novel2 RAM dr awal smp yg latest pny
4- nk g Australia
5- kawenennn!!!

4) siapakah nama pasangan anda
beliau adalah mahaguru BENGONG..
AHMAD RIDZUAN BIN MOHD TAUFEQ a.k.a DUWEY (mat ganu)

5) Ceritakan 5 perkara yang anda suka tentang pasangan anda
1- bengong
2- suke lempang aku
3- flexible: dya la pakwe, dya la abang, dya la member, dya la lect(tukang bebel), dya le pegawai, dya la... sume2..
4- owez ade kt sisi aku time ssh+sng
5- kenangan kitorang as kadet+pegawai dulu... blum jd psgn.. =)

6) Bila tarikh anda couple
6 nov 2009

7) Apakah pengalaman pahit anda bersama pasangan anda
sama2 membanteras talam 2 muka kt sini.. mmg pahit gile.. same2 faced tohmahan owg, same2 rase kene pulau, same2 rase dipersalahkn.. smp skrg terasa.. still tgh tgu ending... hurmmm...

8) Lagu tema cinta anda
kasihmu amanahku + dil hai tumhara=my heart is yours.. hahaha...

9) Apa perubahan yang anda ingin lihat pada pasangan anda
berenti isap rokok.. =D

10) Tag 10 rakan anda yang lain
lynn+loki+nua+alya+sarey+lala+pem

21 March 2010

MOde HINDUSTAN

http://emo.huhiho.com
sorii la yea wat readers yg x suke hindustan..
tetibe rase nk letak sume lagu hindustan lak skg nih..

19 March 2010

DUN SIMPLY TRUST WHAT U HEARD FROM OTHERS
http://emo.huhiho.com
people can take away everything from me
but
they can never take away da truth
I GAVE UP CARING WHAT PEOPLE THINK!!!
SAY WHAT YOU WANT!!!
I'LL DO WHAT I WANT!!!
WAIT n SEE!!!
DA TRUTH WILL COME OUT SOON!!!

p/s: dis is my blog... dun like it? get LOST from here..

DA TRUTH.. tui! tui! tui!

haih... petang td lg skali wat hati aku pedihpiluka...
paling DAHASAT la cita yg aku dapat petang td...
ada ka kuaq cita aku kena R****???!!!!
nmpk sgt kn mulut orang a.k.a radio burOk
at least radio burOk tetap kuarkn lagu2 yg tenangkn jiwa..
tp mulut owang burOk sbb kuarkan cita2 yg tenatkan jiwa..

uih...jiwa sapa pulak tenat tuh???
jiwa mulut2 burOk ni laa..
humang haih.... pasai pa???
ya la.. skali bukak cita pasai org, da bertimbun2 'habuan' depa dpt.. hati tukaq jadi kala itam.. lastly jiwa tenat laa..
laaa... tu ka???

kan senang kalau nak taw sgt mai tny direct kt aku..
aku bkn makan org pon...
da sebOk sgt kn nk taw pasai org...
mai sini aku nk cita...
aku ja taw apa yg jadi kat aku..
pikiaq logik la sket...
kalau da jd terOk cam cita tuh x kan la aku leh tercangOk kt sini lagik..
la ni lagu ni...
mai kat aku teruih..
aku boley explen kt hgpa 1 per 1...
toksah susah2 pi tadah tinga kt mulut2 burOk tuh...
tak pasai2 hangpa kongsi 'habuan' tuh...
bukan aku bagi 'habuan' tuh...
aku x dak kuasa papa...
paham2 la noo000.....

18 March 2010

3 BULAN LAGI

http://emo.huhiho.com

lagi 3 bulan my bro, AHMAD FADHIL BIN MUHAMMAD a.k.a PADEL balek!!!
da 3 tahon dya x balik2...
jd perantau kt Bumi Anbiya nuun....
x sabarnye.....!!!

ensem kan ABANG kite??
*yang baju itam tue*

Lebih tua dari ku
Harap sabar menunggu
Kepulangan mu ku tunggu
Bukan maksud ku mendiam
Tiada niat menyimpan dendam
Hakikatnya rindu yang mendalam
Jalan inikan membantu
Hari esok siapa yg tahu
Kata ibu dengar sahaja
Cerita hanya kita berdua

Pagi yg gelap kini sudah terang
Aku adik mu dan engkau abang
Ku amat merindui kan mu

Pagi yg gelap kini sudah terang
Aku adik mu dan engkau abang
Ingin ku ulang kemasa dulu

Tak akan putus hubungan kita
Tarik nafas lega kerna aku tak apa apa
Jalan inikan membantu
Hari esok siapa yg tahu
Kata ibu dengar sahaja
Cerita hanya kita berdua

dari kiri: Kak A, Kak Nora, Abg Iwan, FADHIL, Paan, ME, ABAH

HANCUS!!

haih...
abeh la pointer aku sem ni....
xsukanyaaaaaa....!!!
hate sumting related to numbers n math......!!!
http://emo.huhiho.com
klu pointer aku jatuh kompem2 sbb 2 subjek nih...
calculus+akaun
rs nak teriak bg dengaq 1 u pas test calculus td!!!!
tensen100000x!!!!!
x dpt dekan la cmni gayenye.....

16 March 2010

HUJAN PANAS???

aku+abin otw tuwun g parking moto pas kelas BI..
dalam lift, ade sowang kakak...
dya senyum jer..

................diam....................

zup!
aku+abin terkejut...

kakak: beg adek x tutup ni...

abin: oww... hehehe... makaseh...

kuar je dr bangunan fak foodtech tuh, aku terasa ade renjis2 air..
padahal time tuh panas terik..

aku: ala... abin! ujan panaih neh....!

abin: uih.. bahayo ni.. bahayo...

dengan selamber kakak dlm lif td lintas kitorang+cakap:
kakak: bkn ujan panas neh dek.. air air-cond nu haa...
kata kakak td sambil tujuk jari ke atas...

aku+abin: .................................

malu siot...! hahahaha...
beria kata ujan panas.. sebek x wat gaya nk lari cepat2 g kt moto

KERBAU OH KERBAU

enjoy gile dpt g melawat 'sedara2' kt ladang Puchong td.. hahaha..
ilang kejap tensen sbb dpt kua UPM.. 

 sedara aku ni... kakaka... *pic kerbau ni mcm sensored plak sbb mata dy kene tutup ngn palang besi tuh..*


kerbau nih garang sgt... nk kene neh.. 1 kelopak isi peluru!!!!! hahaha


my spoting kosmate... luv u ol!!!


kezen unta(burung unta) pon ade kt sini.... hehe....

enjoy giler r....
emmm... aku da lama pk...
mcm2 nk wat nt...
tp menatang pe la yg terbaek utk aku ternak ea???

12 March 2010

SUKA HATI AKU LA!!!!!

tahniah buat RANK HOLDER yg profesional mlm td..

tapi dalam keadaan kite nk mencapai kedamaian+perpaduan+kerjasama+silaturrahim utk 1 intake pun, ade jugak kn yg tak puas hati..

xpela aku anggap itu lumrah hidup dlm msyrkat.. tak semua suka apa yg kite buat.. mst ade je yg x setuju..
tp kalau buat keputusan tanpa usul periksa pastuh banned cmtuh jer, tu 1 lumrah kehidupan jugak ke?
emmmm.....

mlm td, perjumpaan berjalan dgn tenang..
tetibe je ade YO a.k.a pegawai staf *ramai owg x suke dya ni* dtg...
semua senyap...
pastuh aku dgr bunyi bisik2...

''alamak.. esok aku ade test.. lama lg la nmpknye..''

''adui.. dya dtg da..''

''hah.... redi2..''

dlm byk2 bisik tu, ade la sorang ni.. dy nk ckp ngn member dya kt depan *xtaw la ape dia*..
da elok2 redi *gaya mcm nk mengumpat*..
siap da sebut nama da...
dy toleh-toleh, baru sedar...
aku tersenyum je  kt tepi dya..
kesian aku tgkk... gelabah je sbb da x bley nk cover..

orang yang ade kurap je tawu gile gatal la kurap ni...
orang yg x de kurap x tawu..
orang yg x de kurap tawu nk kutuk, tawu nk geli je...
yg baik siket, tawu nk kesian je laa...

xpelaa.. even aku marah+sakit hati...
tp dgn penuh keSABARan... *cewah!* aku pujuk diri aku sendiri...

'' xpa, ayu... depa x taw cita sebenaq... skrg hang diam ja..
depa nk kata pa, biaq la...
hang senyum ja... x yah balaih papa..
kalau cita pon xdak owg akan pecaya...
tunggu ja masa tu tiba... dah nk dekat dah...
time tuh depa taw la sapa yg menganiaya, sapa yg teraniaya..
sabaq ayu... sabaq....''

be PROFESIONAL..
dlm latihan, beliau tetap pegawai yg kene hormat..
even dya ade kaitan dgn aku secara peribadi...
tp aku x dpt keistimewaan ape2 pun dlm latihan...
aku sama je mcm kadet yg lain..
bkn ade pangkat khas pun...
tetap kene panggil dya tuan, tetap sama2 kene blasah..

luar dari latihan..
itu hak persendirian...
aku rasa aku x pernah kacau hak peribadi orang lain..
lain la kalau aku ada kacau life orang lain...

p/s: kalau ade, sile lah tegur... tegur ape salah aku.. bkn maki2+kutuk2+umpat2 kt blkg aku.. kite kn saudara.. =)

11 March 2010

OHHHH

bile ade ujian, musibah dan sebagainye
baru kite dapat kenal
sape KAWAN
sape LAWAN
sape IMAN
sape SETAN
''manis bicara indah tutur kata, tak seindah rupa pengertiannya
lembutnya lidah mengata nista
lidah yang tiada bertulang mengadu domba serta memfitnah sesama saudara
terkadang aku berfikir sendirian
perlukah amarahku dibiar terus menyala membakar membara
dengan rasa bangga mencela mereka dengan kata2
kata ibarat pedang yang tajamnya bisa membunuh lawan
kata-kata yangg berhikmah menyedarkan kita
kata madah pujangga bisa menjadi pedoman manusia
jagalah bahasa kata kita
jangan disalah guna
terlajak perahu masih boleh diundur lagi
terlajak kata buruk padahnya
terlajak perahu masih boleh diundur lagi
terlajak kata hilang percaya ''

~IN-TEAM-BICARA KATA~



CERITA SODA-part 3

*comel x anak2 aku.. bapak mithali ni*

awek tu bangga gile bila aku da jadi papa..
tingat plak kt mama..
dulu aku slalu tny mama mane papa...
aku nekad x nk jd cam papa...
tinggal anak2 dya...
tengok la anak2 aku..
ade versi rupa aku...
ade versi rupa bini aku..
ade versi campur...
hahaha....
***********************************************************************
awek ni da masuk U...
da jarang sgt dya balek..
aku rindu sgt2 nk maen dgn dya...
***********************************************************************

satu hari tu..
mak awek ni nk buang sampah kt seberang jalan...
aku x taw la nape aku nk ikut sgt2...
time aku lintas, aku baru perasan...
kete tu dah dekat sgt dengan aku...
aku x sempat lari...
rase mcm melayang je...
las word aku dengar mak awek ni panggil aku...
SODA!!!!!!
kalau la aku sempat jumpa awek ni before aku pegi....

*THE END*

MEMORY WITH SODA

SODA=>sekor kuceng yg pandai
MAMA SODA=>stacy
AWEK 1=>pemilik blog ini
AWEK 2=>Ning Xing, rumate awek 1



tunggu DETECTIVE CONAN


glitter-graphics.com

ade je orang yg kaco..
ade je orang yg wat hal..
ade je orang yg cite bukan2..
ade je orang yg maki bkn2...

walhal diorg x tawu cite sebenar..
xpe, bile shinichi+da geng dpt bongkarkan sume rahsia..
kita tunggu+lihat sapekah yg akan tertunduk malu...
waktu tu kite tengok sape yg bersuara lantang...
sbb sebelum ni dy hanya bersabar...
still tersenyum manis...

10 March 2010

CERITA SODA-part 2

sedar x sedar... da sampai ujung tahun..
awek ni da abes stadi kt sini...
dya nk pindah masuk U plaak...
maksudye aku+awek ni berpisah la.... waaaa.... sedeeyyyyy!!!


******************************************************************


awek ni da abes kemas brg...
aku leh duk diam+tengok je dya...
camne la aku nt bile awek ni xde...

awek 1: camne ngn SODA ni ea...

awek 2: emmm, aku x boley bawak SODA balek ma.. ada doggy... nt diorang gaduh ma...
u la bawak SODA balek rumah..

awek 1: tu la.. aku mmg niat nk bawak balek SODA.. tp kt umah tu da byk kuceng.. takut t SODA xbese lak..



awek 2: xpe la... lama2 mesti bese jgk...

awek 1: emm.. x cube, x tawu kn?

waaaaa...!! awek ni nk bawak aku balek umah dy same!! besnyer!!!



******************************************************************

samapi je kt umah awek ni...
aku jumpe ramai gile aweks!!!!
rambang mata aku nk pilih!!
tp sumenye garang2...
las2 ade gak yg melekat ngn aku... hehehe...

amacam.. cun x??

igt senang ke nk dpt dya neh...
susah woooo...
tp bak kate manusia:
berakit-rakit ke hulu, berenang renang ke tepian..
bersakit-sakit dahulu, *sambung sendiri laa*

09 March 2010

lu pikir la sendiri

agak-agak orang lain boleh terima x kalau orang lain
SUKA SUKI CAKAP..
SUKA SUKI BUAT..
SUKA SUKI HUKUM..
orang lain..

padahal orang lain tu x tawu pape pun psl orang lain tu..
orang lain tu tawu nk sebar cite kt orang lain je..
orang lain pulak pas2 cite kt orang lain-lain..

kenape orang lain x boleh nk pk bek2..
SEBELUM SUKA SUKI CAKAP..
SEBELUM SUKA SUKI BUAT..
SEBELUM SUKA SUKI HUKUM..
orang lain..

08 March 2010

CERITA SODA-part 1



namaku SODA..
aku dilahirkan di Matrikulasi Kedah, Changlun. mamaku STACY.. aku selalu tny mama..

SODA: mama, mana papa SODA? kenapa papa x penah wujud depan mata SODA? papa x syg SODA ke?
mama SODA: ..............


mcm tu la tiap2 kali aku tny mama. mama diam je.. x jwb pape... aku kecewa sgt. aku tau mama sedey.. aku janji tanak tny soalan tu lagi..

satu hari tu, time aku tgh men2 dgn abg2 aku, tetibe ade 2 awek cun dukung aku.. aku menangis panggil mama.. aku takuut.. ape la awek ni nak buat kt aku.. aku gabra.. aku menggeliat terjun dr tgn salah sorang awek y g pgg aku td.. terus aku pegi kt mama..
awek td x cube tgkp aku balek.. dioang jus amek pic aku je..



SODA: mama, diorg ni sape?
mama SODA: sayang jgn takut.. awek2 ni baik.. mama selalu dpt makan sbb diorang.. bilik diorg depan tu je.. sbb tu mama selalu lepak dekat sini.. mama selalu singgah bilik diorang..
SODA: diorang x garang ke? x buli kite ke?
mama SODA: x la.. awek2 tu baik orangnye.. rumate diorng pun baik..

SODA: yang dukung SODA td tu?
mama SODA: dya suke SODA kot.. sbb tu dya dukung SODA td..

kata mamaku sambil membersihkan badanku.. aku tengok je gelagat awek2 td.. xtawu la nk kate pape.. aku takut sgt.. aku x bese..



*****************************************************************

dari jauh aku da nampak awek aritu jalan otw nk ke bilik dy.. aku nmpk dia senyum sambil panggil aku.. aku da terundur2..
alamakk...! mana mama ni... aku takut sgt2..
tetibe aku terbau sumting yg sedap!
aah! Awek ni bawak balik makanan..!

aku sedar2 je awek ni da dukung aku.. tu la, ralit sgt aku tgk plastik merah yg awek ni pgg.. huhu.. tp aku x gabra mcm mula2 dulu.. aku igt lagi pesan mama.. kalau dapat masuk bilik diorg, jg perangai elok2..


*1st time aku masuk bilik awek ni*

*****************************************************************

da betahun(ikut tahun kuceng) aku idup ngn awek ni.. mak aku pun da x risaw psl aku sbb aku d x takut mcm dulu...
bygkan betapa bahgianya aku..
makan sama2..
tgk muvie sama2..

main sama2..
tido sama2..

bila aku kotor awek ni mandikan..
*no pic. sory (=_=)*
tiap2 mlm aku teman awek ni stadi.. kdg2 smp aku tetdo..

03 March 2010

SARDIN N MILO PUNYA CERITA

1st.. cube korang bayangkan katak kodok yang gemuuukkkk penuh berminyak badan dia dgn cacing2 yang berkoet2 atas tanah pas ujan... pastu korang baca post bawah ni:

Jabatan ----- ----- penah wat serbuan kilang proses ikan sardin. nk tawu ape diorg jumpe??

Kalau kowang ade bau kuah sardin tu hanyir n sedap dr bese kn..
secret recipenyerrr..

kilang tu da campurkan daging katak as perasa spesel kuah sardin tue..
itulah yg ---- jumpa..

tapi amat sadis kenkawan bila pegawai yg bertugas hantar report...report tu telah di 'zip' oleh pihak tertentu atas sebab akan merugikan pihak 'besar'. ..kenkawan tau sardin jenama apa??? ..yg paling mahal n glamer...

'AYAM BRAND'
itulah hakikatnya.. ---- x mampu untuk buat2 apa kalau report telah di zip..apa yg mampu, hebohkn dr mulut ke mulut untuk menjaga ummah....

satu lagi serbuan diwar di syarikat membuat makanan yg ternama.... mesti kowang selalu break1st+supper ngan milo kan...

daging cacing telah di campur dengan serbuk milo.....kalau kowang nak confirmkn, try buat macam nie....milo + gula je pas tu tengok ada x minyak/lemak kat milo tu...kalau ada confirm...ini apa yg diberitahu oleh ----...

kalau nak amalan diterima, makanan kitalah salah satunya jaminan... kalau dah haram..hukumnya tetap haram.. x kisah la da disentetikkan pun.. tetap haram....

samaada nak percaya atau tidak terpulang lah...
kalau kowang rasa cerita ni x sahih, proceedlah makan cam bese...
kalau kowang memang penggemar ikan sardin.. org melayu kita ada buat sardin.. tp rasa die memangg kurang sedap.. yg penting halal...kalau nak sedap letaklah daging katak..kui3..
milo org melayu pun dah ada kat pasaran tapi x sesedap dan seenak milo yg sedia ada sekarang....

wallahualam..

02 March 2010

rimasssss!!!

Lari, lari, lari
Aku lari tingalkan semua ini
Untuk mencari, cari, cari
Ketenangan diri

Pergi, pergi, pergi
Engkau pergi dari hidupku ini
Ku tak mahu, mahu
Engkau hadir dalam diri ini

Keluhan hatiku tak siapa yang tahu
Ku simpan semua sebak di dada
Biar ku yang terluka...


saje jer amek siket lirik lagu neh.. tp maksud aku x same langsung r dgn isi lagu ni...

*************

ape korang rase kalau 1 hari tiap kali korang jumpe org yg same kendian disoal dgn soklan yg same berkali2?!! aaarghhhh! da la gaya si penyoal tuh penuh dgn gaya.. erghhh!! xley bayang!! nitemare!!

aku x kesah la klu ade yg nk amek berat psl aku, nak tawu ape jd dlm idup aku.. itu namenye kawan..

tp hak aku la kan nk cite sume ke x.. ade yg kite bley kongsi, ade yg sensitif..

kite bley rase kn klu sumone tuh x suke dgn ape yg kite tny.. so, fulstop!! dun ask anymore! aku x taw la klu korg x penah rase.. teruskan usaha.. klu perlu daftar la cpt2 g kursus komunikasi ke.. kursus kawen ke.. ape2 je la asalkan boley blaja cane nk berkomunikasi dgn baik!! wat do's n wat dun's!!

yang paling aku bengang, bile aku da kias2 x nk cite... len pulak jadinye.. kuar mcm2 cite yg ngarut... totally lari dari tajuk!! kalau wat karangan kompem failed! pastuh g wat ala2 mami jarum plak.. pas2 kat org len... haih!! kalau aku x kontrol, mmg da kene tembak dgn M203 budak iney!!!
zwani.com myspace graphic comments
Twitter Backgrounds


da moral of this story iz: dun sebok2 jaga kain org... kain sendiri yg terlondeh x sedar.. sape malu?? kamoo dan kuarge kamoo... ok???

*aku ni sorang gadis yg mmg baik. aku x kan marah/sound direct member2 aku.. sape yg betul2 kenal aku, u noe who i am.. sape2 yg x paham aku lg, lu pikir la sendiliiii!!!*

01 March 2010

ABIN BUDAK BARU BELAJAR-part 2

baru balek dari tutor calculus..

AYU: abin, jgn trauma nk blaja bwk moto ni.. cube ko bwk lagi.. bkn g mane pun.. dari fakulti g kafe je..

ABIN: alaa.. aku takut laa.. xbese bwk moto ade gear..

KAK YANA: (gelak dan gelak lagi)

AYU: boley punyer, jgn wiso, aku x terjun cm dulu klu pape jadi...

ABIN: okey2... abin boley!!!

abin pusing kunci, cube stat moto.. skali, x idup.. dua kali, haa... idup pun..
ABIN: haih.. nape xde starter..

KAK YANA: (lagi lagi gelak)

lepas tuh, abin tekan gear 1, pusing kt handle tgn tuh sket, moto pun jalan kua dari simpang jabatan math.. bunyi menderum sbb abin lmbt masuk gear 2.. tapi perjalanan tetap diterusan.. abin tekan lagi masuk gear 3 seterusnye gear 4.. yeah!! keyakinan abin bertambah..
abin wat lap terbaeeek punya dekat simpang SS, potong keta, bas UPM bagai.. pastuh terpaksa benti kt simpang bahagian akademik sbb sesak.. yela, time lunch.. TAPI...

ABIN: ayu!!!! cane nak balik pakai gear 1 neh???!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...