10 December 2010

tak nak buncit?

graphics_six_pack_abs_couple

ok tak kalau perut aku macam gambar kat sebelah kiri tu? hahaha… agak-agak ada orang nak amek aku jadi isteri mithali tak?

ramai kawan aku majoriti yang bernama gadis mengeluh nak kurus, tak nak buncit.. dulu aku seorang buncit. wah! pengakuan eksklusif! buncit tak semestinya gemuk. bila tengok balik gambar-gambar lama, huish! banyak woo perubahan! alhamdulillah hari ini aku mencapat berat yang ideal.. aku bukan pakar kesihatan, jauh sekali seorang atlit. aku cuma nak bagi pengalaman terbaik dari aku untuk kurangkan lemak di perut, paha, punggung… senang cakap sedap mata memandang la. kurus melidi pun tak cantik jugak…

1. aku makan nasi 2 kali je sehari dengan diet yang berkualiti. kalau agak-agak rasa lapar sangat dah tak tahan sampai guling-guling nangis makan la roti/biskut sekeping dua..

2. aku tak amalkan minum air berselang time makan. faham kan? selalunya aku minum sebelum makan sikit, lepas habis makan baru habiskan 1 cawan.

3. ha! yang penting, aku jarang makan lewat malam. kalau makan pun, char kuay teow ja. hahaha..

4. sejak aku jadi pegawai kadet, dah sinonim dengan sit-up. tapi tak perlu jadi kadet/polis/askar bagai, celik je mata dari tidur, wat la 50 sit-up atas katil before mandi untuk sebulan, kompem perut kempis.. hehe

5. nak tau kalau aku lapar makan apa kat bilik? aku makan kurma.. haa, tak payah tunggu bulan puasa baru nak makan. kurma ni diet Nabi kita tau..

sekarang, aku tak kurus dan tak gemuk. maintain! standard BMI! sihat! banyak lemak, ada penyakit. kurus sangat pun ada penyakit. so, ‘balance’kan badan anda..

ds

ada beza tak dulu + sekarang? hahaha

3 comments:

sYafIk-wAy said...

tengs 4 da info . aku nak cuba . hehe

loki said...

apsal aku rasa dulu mcm lg ok? hahahhahahaha

iyou said...

syafiq: sila.. sila.. hehe

loki: mata ko sepet sgt sbb tuh x ley beza dulu+skrg. hahahaha