15 November 2010

kambing putih vs kambing hitam


yeah! terima kasih belalang a.k.a hero blog aku kerana rajin beliau TAG aku untuk GA ni.. hehehehe
setakat nih tak pernah lagi bertuah dapat GA dari sapa-sapa...
kalinih sebab belalang TAG, aku buat dengan ikhlasnyer... mana tahu ada berkat dari TAG belalang!
wah! iyou memang suka bab kambing nih...

*****

Temubual seorang gadis dengan pakcik gembala kambing
gadis : Baguslah ternakan kambing pakcik. Boleh saya tanya beberapa soalan tak?
Pakcik : Boleh aje...
gadis : Berapa jauh kambing ni berjalan setiap hari?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?"
gadis : Yang putih.
Pakcik : Kalau yang putih berjalan lebih kurang enam kilometer setiap hari.
gadis : Yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
gadis : Berapa banyak rumput kambing ni makan setiap hari?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?
gadis : Yang putih?
Pakcik : Ah, yang putih makan lebih kurang empat kilo rumput setiap hari.
gadis : Dan yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
gadis : Berapa average panjang tanduk kambing pakcik?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?
gadis: Yang putih?
Pakcik: Aaa....yang putih sekitar 16cm panjangnya...
gadis : Dan yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
gadis: Kenapa pakcik membezakan kambing pakcik yg putih dgn yg hitam, padahal jawapan semuanya sama aje?
Pakcik : Mestilah...sebab kambing yang putih itu pakcik yang punye.
gadis : Ooo, gitu ke...abis tu yang hitam tu sapa punye?
Pakcik : Yang hitam pun sama.....
yang nih kambing iyou... hehehe

okeh! syarat GA via belalang nih kena tag 3 orang.. kepada LINDA, SAREY, IYLIA
jadilah manusia yang terpilih untuk sihat dengan GA ni
hahahaha
keterangan lanjut? kat sini !!!!

4 comments:

chentaMAYA said...

rajen2! ngee~

JZ Business World said...

salam. tq iyou join g.a jz. pak cik tu pminat lagu MJ black or white tu.. tunggu keputusan 21hb. nov ni k. :)

Encik Bell (beLalaNG) said...

iyou ~> hahahha... knp ngan pakcik tu? :P
hihi.. good luck iyou! :D

JZ Business World said...

salam iyou. sori ye lambat.. jemput ambil kad vip jzbw iyou d opis jz ye ..tq :)