11 November 2010

cerita kreatif


KARANGAN .You.Pi.S.R.

tajuk: cerita kreatif
mata/pelajaran: bahasa kedah
cikgu mata/pelajaran: Chekgu Ben

kawan-kawan chek suma dah ada blog..
chek sorang ja belom ada..
siket-siket cita kat fesbuk..
siket-siket cita dekat frenstar..
nak buat camna, chek rasa blog tuh macam syok sendiri ja..
ada ka orang nak baca?
kawan chek kata:

'' janganla malu-malu
buat ja dulu.. blog nih macam-macam boley buat..
hang kan bakal penternak berjaya..
esok-esok hang nak jual
boley promote kat blog hang''

maka kehujungan minggu itu, chek antaq skuad tinjau
ke beberapa blog yang dah sedia ada.. 
nak tengok design, bla.. bla.. bla..
at last (alamak! terkeluaq dari bahasa!)
akhirnya, chek buat jugak.. malunya dengan entri yang pertama!

ada satu masa, chek tak mampu nak berjalan dah dalam dunia blog!
chek tak mampu nak teruskan bertapak dalam dunia femes nih!
chek fedup! chek tak maw dah!
tapi dengan jasa member-member seangkatan, chek masih disini..
terima kasih kerana menolong chek sahabat-sahabat!
walaupun kita jauh beza darjatnya...
namun hang berusaha bangkitkan semangat cheq yang kian luntur...
kembali bangun dan terus melangkah... eh! terus menaip!
lama kelamaan..
 
yang mai skodeng blog chek..
sampai traffik jammed!!!!
bes wooo~ rasa puas sangat-sangat..
lagi bes dari fesbuk + frestar..
sekarang bukak lappy ja, mesti klik www.blogger.com dulu...
dulu guling-guling cari idea nak buat entri..
tapi sekarang...
sekian terima kasih

p/s: emm, agak-agak boley dapat A tak karangan nih?
harap-harap Chekgu Ben pilih karangan chek jadi karangan terbaek...
chek tunggu nih~
....................................................................................................................................

25 comments:

  1. kena mencarut ala kedah,baru boleh menang! hahahahha

    ReplyDelete
  2. jahat la ko loki.. blog aku nih suci lagi taw.. HAHAHA..
    weh, join r kalau rajen.. hang kan gila-gila

    ReplyDelete
  3. hohoho..gudluck yea..

    **http://yuyulocious412.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. cmne nk vote?

    gamba arnad letak kaki dpn komp tu comel GILA! hahaha.

    ReplyDelete
  5. komen nih kira vote kot. wakakakaka.. weh! join meh kalau ajen =)

    ReplyDelete
  6. Bagusnya Good luck ok..follow sini

    ReplyDelete
  7. hg kna bg pekat kdah lg ni...dia da certain words yg kta xpnah gna...yg org tua2 n kmpg dok gna...yg 2 lg powerrrrrr...haahaha...wan pnah cter kt aku sal bau kesaq...tau x pa dia??haha..cri sndri...=p

    ReplyDelete
  8. hahaha.
    aku klw join org asyik bc kata2 kesat dan nista je la.
    hahaha.

    ReplyDelete
  9. terbaik la ayu! aku bg ang A++++ ;) hahaha.

    ReplyDelete
  10. lynn: satgi aku buh piaw kedah takut org x paham.. wa... jap2! pabenda tuh.. google2! hehe..

    sarey: hahaha.. klu ada gmbq BB baru best ea ko nk masuk

    lya: wah! makaceh chekgu lya! hehehe

    yg len: makaseh~ =)

    ReplyDelete
  11. gud luck juga utk kamu yer... kreatif juga

    ReplyDelete
  12. ayu, aku still tak phm cmne nk vote T_T
    hahaha.

    ReplyDelete
  13. hahahaha... kepada sarey dan lain2

    untuk vote:
    pergi sini http://www.benashaari.com/2010/11/mari-mengundi-jangan-persiakan-undian.html

    pastuh komen dekat entri tuh dengan menaip nama blog yang mempunyai cerita kreatif yang menawan dihati

    ReplyDelete
  14. selamat maju jaya..
    jom kita undi reramai serbu blog http://benashaari.com

    ReplyDelete
  15. hihihi,..tahniah,..gud2,...
    gud luck~ (^_^)/

    ReplyDelete
  16. haha comel! gudlak oke! try bace my n3 plak! ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...