11 November 2010

cerita kreatif


KARANGAN .You.Pi.S.R.

tajuk: cerita kreatif
mata/pelajaran: bahasa kedah
cikgu mata/pelajaran: Chekgu Ben

kawan-kawan chek suma dah ada blog..
chek sorang ja belom ada..
siket-siket cita kat fesbuk..
siket-siket cita dekat frenstar..
nak buat camna, chek rasa blog tuh macam syok sendiri ja..
ada ka orang nak baca?
kawan chek kata:

'' janganla malu-malu
buat ja dulu.. blog nih macam-macam boley buat..
hang kan bakal penternak berjaya..
esok-esok hang nak jual
boley promote kat blog hang''

maka kehujungan minggu itu, chek antaq skuad tinjau
ke beberapa blog yang dah sedia ada.. 
nak tengok design, bla.. bla.. bla..
at last (alamak! terkeluaq dari bahasa!)
akhirnya, chek buat jugak.. malunya dengan entri yang pertama!

ada satu masa, chek tak mampu nak berjalan dah dalam dunia blog!
chek tak mampu nak teruskan bertapak dalam dunia femes nih!
chek fedup! chek tak maw dah!
tapi dengan jasa member-member seangkatan, chek masih disini..
terima kasih kerana menolong chek sahabat-sahabat!
walaupun kita jauh beza darjatnya...
namun hang berusaha bangkitkan semangat cheq yang kian luntur...
kembali bangun dan terus melangkah... eh! terus menaip!
lama kelamaan..
 
yang mai skodeng blog chek..
sampai traffik jammed!!!!
bes wooo~ rasa puas sangat-sangat..
lagi bes dari fesbuk + frestar..
sekarang bukak lappy ja, mesti klik www.blogger.com dulu...
dulu guling-guling cari idea nak buat entri..
tapi sekarang...
sekian terima kasih

p/s: emm, agak-agak boley dapat A tak karangan nih?
harap-harap Chekgu Ben pilih karangan chek jadi karangan terbaek...
chek tunggu nih~
....................................................................................................................................

25 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

weee..
good luck! :))

loki said...

kena mencarut ala kedah,baru boleh menang! hahahahha

iyou said...

jahat la ko loki.. blog aku nih suci lagi taw.. HAHAHA..
weh, join r kalau rajen.. hang kan gila-gila

ms ayu said...

hohoho..gudluck yea..

**http://yuyulocious412.blogspot.com

Sare said...

cmne nk vote?

gamba arnad letak kaki dpn komp tu comel GILA! hahaha.

iyou said...

komen nih kira vote kot. wakakakaka.. weh! join meh kalau ajen =)

Amy Syaquena said...

Bagusnya Good luck ok..follow sini

Noor Faezah Mazli said...

gud luck girl! ;)

Cik Lynn said...

hg kna bg pekat kdah lg ni...dia da certain words yg kta xpnah gna...yg org tua2 n kmpg dok gna...yg 2 lg powerrrrrr...haahaha...wan pnah cter kt aku sal bau kesaq...tau x pa dia??haha..cri sndri...=p

Sare said...

hahaha.
aku klw join org asyik bc kata2 kesat dan nista je la.
hahaha.

Lya said...

terbaik la ayu! aku bg ang A++++ ;) hahaha.

KBSM said...

good luck

nur said...

hehe.. kreatip2
ALL IN ONE

iyou said...

lynn: satgi aku buh piaw kedah takut org x paham.. wa... jap2! pabenda tuh.. google2! hehe..

sarey: hahaha.. klu ada gmbq BB baru best ea ko nk masuk

lya: wah! makaceh chekgu lya! hehehe

yg len: makaseh~ =)

zacky ~786~ said...

whoaa sempoi2..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

gud luck juga utk kamu yer... kreatif juga

Miza Yusof said...

good luck :)

Lelaki Ini said...

ok la tue!
kreatif2!

Sare said...

ayu, aku still tak phm cmne nk vote T_T
hahaha.

iyou said...

hahahaha... kepada sarey dan lain2

untuk vote:
pergi sini http://www.benashaari.com/2010/11/mari-mengundi-jangan-persiakan-undian.html

pastuh komen dekat entri tuh dengan menaip nama blog yang mempunyai cerita kreatif yang menawan dihati

saljuhumairah said...

selamat maju jaya..
jom kita undi reramai serbu blog http://benashaari.com

Mashitah said...

hihihi,..tahniah,..gud2,...
gud luck~ (^_^)/

Farah Justme said...

haha comel! gudlak oke! try bace my n3 plak! ^_^

Mama Kembar said...

i loikeeee!

FareedSairi said...

Good Luck iyou :)

Jom Undi Si Tukang Tulis dalam Cerita Kreatif oleh Ben Ashaari