26 October 2010

'roller koster' upm

mood nak cita benda2 syok kat ganu ritu ilang sebab tadi aku nampak pakcik bas yang BANG***!!!
nak tawu apa sebab dia BANG***?

3 hari kat ganu bukan untuk makan angin semata-mata. ada banyak task yang kena selesaikan..
singgah tempat yang menareek pun 30minit ja.. pa ley wat dlm masa 30 minit tu weh?? snap gambaq ja la puaskan hati bajet sonok dlm trip nih. anyway, trip nih sonok sebab member2 yang happening
*even ada 1 masa aku rasa keseorangan.. haih!*

last day @ ganu
x jumpa tmpt lunch yang seswai. time tuh dah pukul 3lebih.
suma oghang da merungut lapaq.. at last pak cik bas benti kat satu kedai makan yang lengang tepi masjid.. ramai x maw makan dekat situ sebab tran tang tang mahal.. dah la 2 hari sebelom ni memang dah ter'cekik'. makan kat kedai yang x chantek mana tapi harga mcm makan kat PizzaHut.. oh My! My!

Then kami dengan sopan santun mintak sambung perjalanan lepas sembahyang, cari kedai laen. pakcik A memang baik, dia pon paham kondisi kami student2 yang berada dalam kegawatan ekonomi ujung2 sem ni..
tapi pakcik B plak wat hal.. dia cakap kami wat dia macam kuli pulak.. suma nak ikut cakap kami.. katanya bersyukur la dia dah berenti kat sini.. at last pakcik A pujuk2, pakcik B mengalah... fuhhh~ selamat daripada ter'cekik' tigakali lagi...
next tempat makan mmg star beb! harga standard, makan puas hati.. pakcik B tuh mmg terdiam r..

depan kedai makan tuh ada jual2 kopok sket. datang ganu x beli benda2 nih pelik r kan.. lagipun sebelum nih x sempat nak shoping pon... lepas makan aku+member jenguk2 la apa yang ada..
tunggu turn nak bayaq, tetiba plak ada oghang kata depan nih kita nak benti lagi, kedai betul2 murah punya.. jom! jom! sampai tempat yang dikata, pakcik B x maw bukak pintu... bas yang lagi 1 dah kosong, suma pakat p serbu borong kopok lekor. ntah pabenda yang pakcik B maki2, slamber badak ja dia teruskan perjalanan tanpa menghiraukan perasaan kami yang membuak2 untuk membeli kopok. Enchek Din (pengiring) pon turut terdiam... huh! ingat dia sorang leh maki2??!!

makanya kami balek dengan kuciwaa! bayangkan la oghang marah bawak bas camna?
seryes macam naek roller koster..

cian awek dia.. hahahaha

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...