22 October 2010

JOM SHOPPING KAT RIZI BIZ SHOP

[image[18].png]

wooo... mana ada oghang senang2 nak kasik RM1000.. kalau da namanya pompuan, di hati sanubari tuh takkan lekang dari mood bershoping kalau tgh kaya.. tak penah aku ghasa bahgia sebegini.. dan dengan ghasa penuh kebahagiaan tuh, aku x maw baziqkan duet p shoping menda2 lagha cam sebelom nih.. sumanya untuk aku.. xdak makna nak shoping untuk oghang lein.. hahaha..

MEH NENGOK AKU NAK SHOPING PA
1. RONASUTRA MINERAL POWDER
kecantikan adalah hak setiap insan.. anak dagha mana x maw lawa.. da lama aku caghi bedak yg tahan lama nih.. 16jam kowt.. sebelom nih aku pakai bedak botoi meghah ja.. alaa, bedak tabuq yg berangin tuh.. apa yg pasti pasnih aku p kuliah dgn penuh kechomelan!
HARGA: RM45


2. SABUN EUMORA
hah, sabun nih da lama aku ngidam.. aku penah dengaq dari sedara, dia ckp sabun ni mmg elok untuk org yang ada masalah kulit. pasal vitiligo aku tuh, skg aku still pakai ubat HKL. x nmpk kesan lagi dlm 2bulan pertama ni.. mana nak taw kan pakai sabun nih penyakit aku tuh lega..
sabun ni tecik jaa.. tengah kaya neh, aku nak beli sekotak teruih! xpayah susah2 nak beli lagi.
HARGA: 1=RM90, sekotak=RM325

3. COKLAT MINDA
hah! macam taw2 ja aku nih addicted dgn coklat. mmg baguih ada supplement camnih.. kompem 4.0 lepas nih tiap2 sem.. sebelom nih supplement bau macam2, pahit la.. haa, skang aku da jumpak supplement yang seswai untuk aku as student yang cepat lupa.. yala2, beli untuk aku soghang selfish sgt. xkan nak pandai soghang2 ja. yang nih, aku beli untuk adik2 aku skali. 6 botoi sumanya termasuk untuk aku..
HARGA: RM294 la sumanya

4. SONGKET THAI SILK
yang nih, baju raya untuk tahun depan... hahaha.. xpenah2 ada songket sebelom nih.. orang kata songket ada keajaiban untuk oghang yang pakai! lagipun ada oghang tingin nak tengok aku pakai songket.. awww~
HARGA: RM125

5. PERFUME EVERLASTING MEMORIES
yang ni lagi satu.. dah lama gila aku caghi.. aku penah pakai suatu ketika dahulu.. kawan aku punya.. hahaha.. memang EVERLASTING MEMORIES r bau dia.. tapi susaaaahh sangat nak jumpa kat toko-toko berhampiran... tgh offer nih...
HARGA: RM38 (harga asal RM40)

6.MADU SAWDA MASAD GOLD
okeh, nih lagi satu produk yang baguih untuk aku as student. aku kagum siot bila baca: “Sesiapa yang mengambil sebahagian Za’faran tulen dan Su’dun satu bahagian dicampurkan dengan ‘asal (madu), diminum sebanyak dua misqal (dua sudu) pada setiap hari, maka dia dikagumi tentang ingatannya sehingga dituduh melakukan sihir.” makanya keinginan melonjak hingga infiniti untuk memilikinya~ HARGA: RM98+RM5 (kos penghantaran) = RM103


7. BLAUS
aku bekenan blaus nih sbb labuh. selalu aku jumpa mesti pendek, tangan cam badut. haish! rambang mata seh nak pilih kala pa.. pilih punya pilih aku aku hamek 3.. hehe.. da lama x shoping baju nih.. harga dia letak RM29.90 tapi kak, saya beli 3... leh la kasik kurang... RM 70 ea? ea?



habes RM1k!!!!! bertuah punya badan.. sapa nak bagi duet senang2 nih.. haha.. nih suma angan2 mat jebon semata-mata shoping x hengat dunia... angan2 yang akan jadik kenyataan dapat free 3 tiket p Genting!!! haha.. sapa2 nak coba naseb/teghasa nak jadi saingan aku p sini

*****

Baguih RIZI-BIZZ SHOP nih.. lagi baguih kalau ada produk sendighi.. emmm, aku cadangkan hasilkan+jual kueh2 tradisional segera.. menda nih da ada oghang buat tapi tak fofular lagik.. kueh2 melayu semakin ketinggalan.. yala, skang suma oghang makan cupcake ja.. hahaha.. so, aku ghasa RIZI-BIZ SHOP kena wat!! kasik pecah pasaran luaq Malaysia!

aku usha2 kat RIZI-BIZ SHOP nih banyak menda kesihatan dia jual.. aku cadangkan link dengan HPA.. barang2 dia baguih2, halal, sesuai untuk suma.. tokey dia anak watan oghang melayu. tapi ghamai g x taw pasai produk2 HPA..

nak naik ranking website??? haaa... jadi hati kering sket jaja diri sendighi naaaa! amacam? okey? orang nak fofular mana ley malu2 ye dakk?? 

1 comment:

BEN ASHAARI said...

salam... tolong email alamat rumah untuk penghantaran hadiah misteri ..tqqq

BAHAZIZI@YAHOO.COM