27 September 2010

Appointment di HKL - Vitiligo


Nahhh. ni dia 'cenderamata' Ayu dapat dari HKL. baek x doktor kat sana?

anyway, Ayu pi HKL isnin minggu lepas
tapi disebabkan kesulitan dlm mengupload gambaq tak ada mood nak cita pa jadi kat Ayu 20hb ritu..

makin jelas kehadiran 'beliau' tanpa diundang!

dengan bantuan mekap, kecomelan aku terserlah kembali! haha

Appointment dengan pakar dermatologi HKL..
dengan bantuan senior Ayu yang baek hati, sampai jugak Ayu kat sana walaupun seshattt! haha
jenoh woo nak mencari jalan.. tgk plan yang kosmate buat senang ja, tapi entah camna mata terhijab,
leh terrrmasuk jalan laen. nak patah balek takot lagi jauh jadiknya..
banyak kali berenti tanya orang jalan nak p HKL.
orang kata malu bertanya seshat jalan..
tapi makin ditanya makin seshat pulakkk!
at last, jumpa sorang uncle, orang yang ke24.. dengan uncle2 tuh kami hangkut naek keta..
naseb baek la skola uncle tuh dekat dgn HKL.. kira kami bagi tumpang free la neh..

senario yang sama di mana2 hospital kerajaan.. *maleh nak cita*
sampai turn Ayu, leh plak Ayu salah masuk bilik. gabra sangat nak jumpa doktor. aduiii~ malu seh! tapi memang puas hati! kalau la suma doktor macam doktor yang Ayu jumpa nih, yang sakit dan2 leh sehat.. memang perfect cara dia layan..

bulan 12 nanti, appointment ke-2... ubat yang Ayu dapat nih treatment untuk 3 bulan pertama. next appointment maybe Ayu dapat terapi cahaya. bergantung pada badan Ayu, ada respon tak dalam masa 3 bulan pakai ubat nih.

7 comments:

  1. slmt habiskn cndrmta 2 ek...=)
    m.cik, kalu nk shat, mkn 2 kna pntang gk...
    jgn bdai ja suma...hahaha
    da gya bkal dietitian x??hahaha

    ReplyDelete
  2. perghh!! tudia dapat lg sedas dr bakal dietitian..
    adoi~ penat la nak pantang2.. org mengandung pun x kena pantang mcm aku taw.. haha

    ReplyDelete
  3. org mngandung mmg xyah pntang...
    bedai ja suma...
    kalu xbg, mrjok plak....=p
    org bsalin kot yg kna bpntang 2..hehehe

    ReplyDelete
  4. paen: immune system disoder.. =)

    lynn: haha.. byk laa.. yg pantang tuh doktor perak yg pesan. nih doktor HKL x pesan papa.. so x yah pantang, kui3

    ReplyDelete
  5. immune system disorder?
    effect die jdik cne weh?

    ReplyDelete
  6. effect: pigmentation maa... sbb tuh ada putih2 di merata2 bhgn badan aku.. tp skg dy baru naek kt muka, tgn, kaki

    ReplyDelete