29 September 2010

berBALOI tapi...

1stly, aku nak mintak maap byk2 kat intake-31.. aku tawu ramai yang baca entri nih.. dan aku tau mesti isi entri nih akan tersebaq lueh.. xpa, memang tu pon niat aku sebab aku nih jenis x gheti nak cakap terang-terangan...
aku mintak maap kat suma yang rasa dengki, saket hati, rasa nak lempang aku laju2 sbb aku x turun rokol pagi tadi. (=_=)

aku mengaku memang salah aku, memang aku pentingkan diri sendiri sebab x turun rokol. tapi macam hgpa sedia maklum, aku bukannya kaki ponteng rokol. btol x? cewah! *even  hgpa tawu aku kaki tidoq mampuih*

aku ada test pagi ni. memang! memang suma orang ada test. tapi aku rasa berbaloi sangat2 sebab las minit aku baca 2 nota lepas subuh sampai kul 7.30am tadi, memang soklan tuh la yang kuaq.. dan 100% aku yaqiin aku leh dapat A. x kesah la nanti aku kena hell ke apa.. yang penting aku rasa berbaloi sgt2..

dan..
entri nih khas untuk intake aku sebab aku terasa diri macam pacat yang menghisap daghah
AKU MINTAK MAAP BANYAK2

p/s: aku tawu sarey+alya tgh baca entri nih.. haha.. bgtaw yg len2 kay! =)

27 September 2010

hadiah dari HKL

antara cenderamata aku dapat dari HKL. baek x doktor kat sana?
haha.. banyak la hadiah.. srticker racun lak tuh
anyway, aku pi HKL isnin minggu lepas
tapi disebabkan kesulitan dlm mengupload gambaq x dak mood nak cita pa jadi kat aku 20hb ritu..
makin jelas kehadiran 'beliau' tanpa diundang!
dengan bantuan mekap, kecomelan aku terserlah kembali! haha
1st apoimen kt HKL..
dgn bantuan senior aku yang baek hati, sampai jugak aku kat sana walaupun seshattt! haha
jenoh woo nak mencari jalan.. tgk plan yang kosmate aku wat senang ja, tapi ntah camna mata terhijab,
leh terrrmasuk jalan laen. nak patah balek takot lagi jauh jadiknya..
banyak kali berenti tanya orang jalan nak p HKL.
orang kata malu bertanya seshat jalan..
tapi makin ditanya makin seshat pulakkk!
at last, jumpa sorang uncle, orang yang ke24.. dengan uncle2 tuh kami hangkut naek keta..
naseb baek la skola uncle tuh dekat dgn HKL.. kira kami bagi tumpang free la neh..

senario yang sama di mana2 hospital kerajaan.. *maleh nak cita*
sampai turn aku, leh plak aku aku salah masuk bilik. gabra sangat nak jumpa doktor. aduiii~ malu seh! tapi memang puas hati! kalau la suma doktor macam doktor yang aku jumpa nih, yang sakit dan2 leh sehat.. memang perfect cara dia layan aku..

bulan 12 nanti, apoimen ke-2... ubat yang aku dapat nih treatment untuk 3 bulan pertama. next apoimen maybe aku dapat terapi cahaya. bergantung pada badan aku, ada respon x dalam masa 3 bulan aku pakai ubat nih.
doakan aku yer!!

25 September 2010

buat kita2 dan mereka2

credit to Bez Amin!
tak mau cakap banyak, sila lah perghi ke sini



23 September 2010

masa x cukup / x cukup masa?

sabtu ahad ni jadi askor...
hari yang sama jugak jadi pemain hoki. betapa hebatnya aku!
seumor hidop x penah2 pegang kayu hoki  pon leh jadi wakil!
mingu ni+minggu depan berderet2 testo...
nex weken plak program Tunas Kasih bersama anak2 yatim..
kehebatan aku terbukti skali lagik sebagai kerani x bergaji..
ladang aku makin maju.. pokok dah ada buah! ikan dah besaq!
tunggu masa untuk dieksport!
hebatnya aku muda remaja jadi usahawan!

bil broadband aku sengaja x nk bayaq..
mereka2 yang menipu dalam jual beli patut terima hukuman!
bukan aku sorang ja yg kena..
Gggrrrrrrrrr!

22 September 2010

masih terasa

genap 2 tahun arwah tinggalkan kami..
masih teghasa kenangan2 yang manis.. masih terngiang2 gelak tawanya..
senyuman yang x pernah lekang dari bibir.. buat semua orang senang di samping..
masih tersimpan chantek pemberian arwah.. tiap kali terpandang, hati sayu...
YA ALLAH
TEMPATKAN SAHABATKU
DI TEMPAT YANG KAU JANJIKAN UNTUK HAMBAMU YANG SOLEH
BERIKAN KAMI KEKUATAN UNTUK MENERUSKAN PERJUANGAN


19 September 2010

musim kawen

kezen aku.. mat jan... orang paling bertuah.. kawen muda, beliau baru berumur 21..
hadiah dari mertua: rumah dengan sewa RM50 ja sebulan...
TAHNIAH, MAT JAN!!!!
TAHNIAH, ABG IJOI!!!!
1st KU igop... dah sampai seru... ni ciplak gambaq.. hehe
esok nak pi kenduri.. dlm masa yg sama nk leh jmp member2+cekgu..

AKU BILA LAGI niiiii
sapa nak tolong jawap?

raya ada lagi

hype! aku kembali timbul setelah 2 minggu tenggelam di sungai dendang..

raya pertama, x taw la kena sumpahan/buatan orang... 1 family tertidoq sampai petang...
macam tahun2 sebelom ni, pagi memang x boley beraya lagi. habeh smayang raya memang umah aku full..
sempat beraya di umah mak teh+ mak ngah ja.. rumah yang paling dekat...
x taw la ada orang datang tengok kami terbungkang ka dak sebab pintu x bertutup! rumah terbuka la katakan.. hodoh betui.. yang betui2 beraya abah ja.. rajen abah pi ikot rombongan masjid pusing 1 kampung.. yang len ZZZzzZZZZzz....

raya kedua dan seterusnya, paling banyak berjalan.. qadho raya semalam..
penat jugak la.. aktiviti petang+malam sama ja... tidoq+makan+tengok tv

tak hengat raya ke berapa, aku terima kunjungan mek LINDA..
hambek, berjam2 melapok kat rumah aku.. ayah linda+abah memang x boley jumpa.. x lekang menyembang...
tima kaseh linda yer sudi beraya..nextime aku p umah hang pulak...

tak hengat jugak, kezutan dari mek SULHI plak...
hari tuh memang aku TERbangun lambat.. mak pun dah bising sbb lambat masuk dapuq..
kalau aku x masuk kedai untuk amek cabai memang x daj rezki la sulhi nak beraya...
tima kaseh jugak sulhi yer sudi beraya.. nextime aku p umah hang jugak...

raya ada lagi.. sempat+mampukah kita melawan dugaan+godaan untuk menyempurnakan posa 6? hahaha.. kepada yang berkenaan, ganti lah posa seawal mungkin.... =)

07 September 2010

berakhir sudah penantian

orang banjaq slalu cakap:
''penantian adalah satu penyeksaan''
hoh! terasa berbulan2 rasanya duduk sowang2 kat UPM ni even ada lagi member2
bertambah seksa bila depa pakat dok bising babai2 laa
nyanyi lagu balek kampung laaah
tawu x menzalimi perasaan orang laen satu perbuatan yang keji?
akhirnya kewajipan aku dah selesai walaupun ada hari aku celop2 ja
credit to kosmate amnya, groupmate khususnya

esok aku balek kampung! balek beghaya!!!!!
maka skali lagi blog aku akan berada dalam mode senyap untuk 2 minggu
epp! jangan salahkan aku.. apatah lagi mak bapak aku blog ini x berhupdate
kampung aku x dak la sehulu mana kan tapi aku x paham pasai pa sampai la ni aku rasa terpinggir
tak payah la nak mintak line untuk broadband, 3G or wateva G... line hp celcem+makxes pon terkemot2..
memang tak boleh nak wat pa la..

mungkinkah mereka2 belum perasan dalam Malaysia nih ada tempat yang bernama Selama amnya dan Sungai Dendang khususnya??

 anyway, selamat berhari raya kepada semua muslimin dan muslimat
kad raya exklusip dari aku

06 September 2010

baju ghaya

kempunan taon nih nak baju ghaya kaler maroon.. ikot major famili nak kaler blue black... adoyai.. aku da la x suka kaler biru... dah la balek raya lambat, kena cari baju raya sendiri lak.. pagi2 lagi abang aku saja ja nak hangatkan aku.. kol semata-mata nak gitaw tengah shopping baju raya ja..?

emm.. sapa x taw kata baju ghaya kat TAR murah2.. mahal jugak cm besa, aku ingat sale la sangat..
xtaw la kalau aku ja yang rasa mahal.. x larat nak menyelit... punya la ramai manusia..
duwey pun dah berpeluh2... dah pukul 5 lebeh ni, selai baju pun x dapat g.. yang chantek mahal sgt, yang mughah mashaAllah.. bagi kat nenek aku pon dia x mau pakai...
tambah pulak baju kurung skang pesen apa x taw ada cekak badut kat tangan.. x minat langsung!
sebab tuh la aku x suka beli baju yg siap dah.. x nikmat!
punya la susah nak cari baju kaler biru... at last dapat la jugak~
baju cotton pertama dlm hidop aku.. emm, puas ati la jugak..
bagi aku selesa lagi penting dr chantek.. sunat nih baju baru di pagi hari.. cewah!
(still x puas hati sbb kaler biru.. huhu)
sebek ada pakar tawar menawar harga tadi.. kalau nak harap aku sowang tadi, terbang la RM1++
aku dah agak dah memang x sempat nak cari pot baek punya utk bukak..
fast food kompem padat..
maka 2 merpati hinggap kat moto EX5 dengan dunkin donut+air buah anggur..

b4 balek sempat singgah mydin, chantek2 jugak baju kat tas nih.. lagi chantek tapi harga lebeh kurang..
hadui~ pengalaman nih, x buleh tertipu lagik..

02 September 2010

JANGAN TIPU CUSTOMER

time offer 'benda' nih.. seryes aku tergoda..
yela dah lama ngidam tengok orang guna..
aku x kesah benda mahal coz berkualiti tapi tolong la jangan menipu time wat promotion..
tawu la aku orang kampung, tapi jgn meng'kampung'kan aku.. erk!

seryes tertipu!
rasa nak saman r diorang ni!!!
kalau bukan salah marketing plan syarikat tuh, pekerja dia yang kena tanggung!
tak baik wooo promote barang guna propaganda palsu...
kepada yang ber'bisnes', hati2 dengan propaganda anda!

01 September 2010

DR.Hashim (bukan nama sebenaq) mmg femes dgn ke'bekeng'an beliau.. atau dalam kata lebih mudah maksudnya garang maa..


mmg nasib haru laa dapat lecture garang untuk 2 sem untuk subjek anatomy & physiology of domestic animal.. sepanjang sem pertama, mmg kelas beliau seryes.. kaku.. beku.. err, dan lesu.. haha..
skrg sem yg kedua bersama beliau.. mmg kami menerima kejutan budaya..
salah satu peel DR.Hashim nih suka terjah sorang2 tanya soalan...

DR.Hashim: ha, YOU!! give me the name of channel caudal to pharynx that nasal cavity communicate with nostril?

Fahmi (bukan nama sebenaq): err.. ko.. ko.. koney? em, koneee?

tetiba dengan lantangnya~

DR.Hashim: choane laa!!! bukan KON*K!!!

.......................................kelas senyap 1 saat..........................................

DR.Hashim: Allahhh! (sambil tepuk dahi beliau yang licin).. kamu la ni buat saya mencaruut posa2!

maka riuhlah 1 kuliah buat kali pertama dalam tempoh 2 semester nih...
sampai sekrang aku leh senyum sorang2....
bukan sebab beliau mencarut tu, tapi gaya+nada beliau yg kami x pernah tengok buat kami terpesona!!! wakaka~

CUSTOMER SERVICE

mesti terbayang suara operator yang merdu n bajet cun kan? then layan caller sampai ada yang ketagih call operator!
tapi tadi aku dapat sorang pakcik...
malaih nak cakap syarikat apa...
nanti blog aku kena gam plak...
bila soklan yang ditanya x jelas, maka x jelas la aku nak menjawab..
nanti salah kena tolak markah... *okey! x dak kena mengena!*

soalan pertama: sila beri alamat IC cik?

jawapan aku: err........alamat IC?

jawapan aku berbalas: maksudnya alamat cik seperti dalam IC..
enchek hati: ek eleh.. cakap ja la nak alamat...

soalan kedua: *aku mmg x paham apa yang dia nak*

jawapan aku: mintak maaf, saya tak faham.. maksud enchek?

jawapan aku berbalas: ''beginilah, cik tunggu sebentar ye sementara saya hubungkan cik dengan orang yang sesuai dengan masalah cik yang tak faham cakap saya. terima kasih''

adoyai~ perlukah aku dihina sebegini sekali?
sumpah aku x pernah rasa terhina macam neh..
sebek calling, kalau depan mata nih da lama kasut melekat kat pipi
lepas call ada servey 1-5 point yang aku kena kasi untuk customer service

hamek cow!!! aku kasi sepesel markah! 1=paling ter000k

i'm back!

okeh... dah 2 hari berlalu lepas training tapi baru rini aku baru dapat menaip...
ni suma salah duwey coz lambat bagi balek my lappy+baby..
guraw jek kay! mati aku kena lempang nanti.. hahaha
x dak aih... aku keletihan....
2 hari training tido sehari 2 jam ja dapat..
makanya 2 hari isnin+slasa memang hari aku meng'qodho' tidoq la
hari isnin kelas full dari 8pagi-5petang.. tapi aku fullkan kelas tuh dengan taik mata...
hari selasa memang best! syahid sampai tengahari wesss!

lagi bghapa haghi lagi nak rayaaa???
sebut pasai balek raya memang wat aku nak teriak!!!
dalam sejarah hidop x penah balek lambat.. tahun neh lagi 2 hari nak raya baru leh balek kampung..
neh suma sebab kena jaga ikan+rock melon tuh..
baju ghaya pon kena cari sendiri kat sini...
sampai skang x dak baju ghaya g wehhhhh!
orang kata raya x dak baju baru pun xpa...
mana boley x pa! sunat tuhh~ *cewah!*