03 March 2010

SARDIN N MILO PUNYA CERITA

1st.. cube korang bayangkan katak kodok yang gemuuukkkk penuh berminyak badan dia dgn cacing2 yang berkoet2 atas tanah pas ujan... pastu korang baca post bawah ni:

Jabatan ----- ----- penah wat serbuan kilang proses ikan sardin. nk tawu ape diorg jumpe??

Kalau kowang ade bau kuah sardin tu hanyir n sedap dr bese kn..
secret recipenyerrr..

kilang tu da campurkan daging katak as perasa spesel kuah sardin tue..
itulah yg ---- jumpa..

tapi amat sadis kenkawan bila pegawai yg bertugas hantar report...report tu telah di 'zip' oleh pihak tertentu atas sebab akan merugikan pihak 'besar'. ..kenkawan tau sardin jenama apa??? ..yg paling mahal n glamer...

'AYAM BRAND'
itulah hakikatnya.. ---- x mampu untuk buat2 apa kalau report telah di zip..apa yg mampu, hebohkn dr mulut ke mulut untuk menjaga ummah....

satu lagi serbuan diwar di syarikat membuat makanan yg ternama.... mesti kowang selalu break1st+supper ngan milo kan...

daging cacing telah di campur dengan serbuk milo.....kalau kowang nak confirmkn, try buat macam nie....milo + gula je pas tu tengok ada x minyak/lemak kat milo tu...kalau ada confirm...ini apa yg diberitahu oleh ----...

kalau nak amalan diterima, makanan kitalah salah satunya jaminan... kalau dah haram..hukumnya tetap haram.. x kisah la da disentetikkan pun.. tetap haram....

samaada nak percaya atau tidak terpulang lah...
kalau kowang rasa cerita ni x sahih, proceedlah makan cam bese...
kalau kowang memang penggemar ikan sardin.. org melayu kita ada buat sardin.. tp rasa die memangg kurang sedap.. yg penting halal...kalau nak sedap letaklah daging katak..kui3..
milo org melayu pun dah ada kat pasaran tapi x sesedap dan seenak milo yg sedia ada sekarang....

wallahualam..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...